Запоріжжя долучилося до всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу «Рух — це здорово»!»

 

 

Цими днями за ініціативи Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України по всій країні проходить Всеукраїнський захід фізкультурно-оздоровчий захід серед учнів «Рух — це здорово!».

Цей масовий захід традиційно проходить на початку літа, з нагоди Міжнародного дня захисту дітей з метою привернути увагу молоді до рухомого образу життя, підвищення значущості спорту в навчальних закладах, сприяння популяризації і розвитку фізичного виховання та спорту.

Прифронтове місто Запоріжжя теж долучилося до всеукраїнського заходу. На жаль, провести його так масово, як в попередні роки не можливо – всі навчальні заклади регіону працюють у дистанційному режимі, а чимало дітей та молоді батьки евакуювали в інші міста.

Проте, «Рух — це здорово!» таки відбувся — його учасниками стали учні КЗ «Запорізький обласний спортивний ліцей ім.Якова Пункіна», Запорізької обласної ради.

На початку заходу учасники й почесні гості вшанували хвилиною мовчання захисників і захисниць, які поклали своє життя за свободу і незалежність України. На жаль, серед загиблих героїв є і вихованці обласного спортивного ліцею – лише днями тут відкрили меморіальну дошку випускнику закладу, важкоатлету Атанасу Іванову, 21-річний юнак загинув боронячи Маріуполь.

Слова пошани тим хто і зараз захищає Україну, роблячи можливим такі спортивні заходи, висловили та почесні гості: Заступник начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної військової адміністрації Павло Бланк; Начальник Запорізького обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Юрій Шепель; Директор комунального закладу «Запорізький обласний спортивний ліцей» Запорізької обласної ради Лариса Білова.

Після урочистого відкриття учасники приступили до запальної руханки. Проводили її визнані майстри – члени збірної України, багаторазові чемпіони України та міжнародних змагань зі спортивної аеробіки, студенти Національного університету «Запорізька політехніка». Під керівництвом викладача кафедри фізичної культури олімпійських та неолімпійських видів спорту НУЗП, майстра спорту міжнародного класу зі спортивної аеробіки Дар’ї Соляник.

Вправні аеробісти познайомили школярів з базовими вправами розминки, та показали комплекс, з якого рекомендують починати кожен ранок. На щастя, повітряна тривога цього ранку не завадила спорту. Сповнені позитивних емоцій та енергії, учасники своїми емоціями наочно підтвердили — «Рух це здорово!».

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України