Мелітопольський силач оновив рекорд України в богатирській тязі

Цими вихідними у Ризі проходив чемпіонат Європи з богатирської тяги. У змаганнях приймали участь найсильніші атлети старого світу. Серед призерів є і українські спортсмени.

Зокрема, відомий мелітопольський богатир та волонтер Валерій Газаєв зміг не тільки посісти третє місце в категорії до 105 кг., але і встановити новий рекорд України в цій вправі – 355 кг. І це при тому, що атлет практично не готувався до змагань.

«Не знаю як я це зробив, чесно – підкреслює Валерій. – Підготовки по суті не було. Я приходив на тренування і не міг зібратися. Не міг підняти руки. Думки були про інше. Також останнім часом мене здолала якась втома. Як моральна, так і фізична. Було дуже багато роботи вантажником на складі. І я цьому радів. Бо багато роботи — це багато допомоги нашим людям».

Новий рекорд України Валерій присвятив своєму рідному місту – Мелітополю. Ще один український атлет з Луганщини Олександр Дубовой також завоював бронзу в категорії  Masters 40+ ( спортсмени віком понад 40 років).

Окрім змагань Валерій в Європі організовує збір гуманітарної допомоги для ЗСУ та мешканців прифронтових територій. Так, паралельно з виступом на змаганнях була досягнута домовленість про допомогу збройним силам через фонд «Підтримка Мелітополю» з Латвії. Далі волонтер вилітає до Німеччини, де вже збирається 3 великі гуманітарні партії для херсонців.