Запорізький «Мотор» водинадцяте поспіль став чемпіоном України з гандболу

 

З  2 по 4 травня в Ужгороді відбувається Фінальний тур чоловічої Суперліги України. На арені «Золота гора» розігрують місця з 1 по 3 у групі А, та з 4 по 6 – у групі Б. 

Ці групи визначилися протягом всього чемпіонату на попередньому етапі. Так на 1 – 3 місця претендували «Донбас», «Мотор», «Одеса». А за 4 – 6 місця — «Карпати», «ЦСКА-ШВСМ», «СКА-Львів».

 

Вже у перший день туру, 2 травня, в групі «А» між собою зіграли «Донбас», який був лідером українського сезону, та десятиразовий чемпіон України «Мотор». Гравці запорізької команди, які минулого тижня брали участь у відбірних іграх до Євро, вже на ранок наступного дня  після матчу проти Румунії, що пройшов в Німеччині 30 квітня, вирушили до Ужгорода на фінальний тур української Суперліги.

У цьому матчі «Мотор» впевнено переміг  «Донбас» 41:21. У складі запоріжців 8 разів закинув Ігор Турченко, 7 — Олександр Касай, 5 — Юрій Кубатко.

Вже сьогодні команда Гінтараса Савукінаса зустрілася з «Одесою», і одержав не менш переконливу звитягу — 38:24 (17:13). Лідером за кількістю закинутих м’ячів став Дмитро Тютюнник – 9 м’ячів, 5 закинув Захар Денисов. По 4 — Олександр Касай та Ілля Близнюк.

Одержавши дві перемоги у групі А, «Мотор» достроково став чемпіоном України. Це вже 11 поспіль перемога Запорізької команди у вітчизняній Суперлізі.

Нагадаємо минулого сезону «Мотор» захистив свій титул чемпіона України, щоправда через військове вторгнення росії чемпіонат було достроково завершено, а результати визначали за підсумками матчів станом на 24 лютого 2022.

 

За матеріалами Федерації гандболу України.