Артем Четвертак здобув золото Кубка України

В Умані завершився Кубок України з веслування на байдарках і каное пам’яті  Юлії Рябчинської.

В останній день змагань десяту нагороду у скарбничку запорізької області приніс лідер команди Артем Четвертак. Як і належить лідеру, Артем поставив у змаганнях «золоту» крапку.

Разом зі своїм постійним напарником, волинянином Павлом Борсуком, Артем переконливо виграв фінальні змагання чоловіків у каное-двійці на дистанції 200 м. Час переможців – 0.39,78.

Ця нагорода стала другою для хлопців на Кубку України. Нагадаємо, також Павло і Артем мають срібло у класі C-2 на дистанції 1000 м.

за підсумками Кубка України, запорізька команда у складі 11 спортсменів, має 10 нагород. А головне – лідери команд и підтвердили право виступати у складі збірної України на міжнародних змаганнях.

 

Всі медалі Запорізької області:

 

Микита Тесса – золото С-1 1000 м , С-4 500 м, срібло С-2 500 м, бронза С-1 500 м

Артем Четвертак – золото С-2 200 м срібло С-2 1000 м

Людмила Бабак срібло С-1 1000 м, С-1 500м, С-2 500 м.

Денис Давидов – бронза С-1 500 м

 

Зазначимо, що через трагічні події 28 квітня в Умані, змагання завершилися на день раніше – було скорочено програму заключних днів. Тож запорізькі веслувальники не стартували на дистанції 5000 м, де мали хороші шанси поборотися за медалі.

 

  • Майже всі наші лідери виконали завдання поставлені перед ними. У змаганнях юніорів Тесса Микита виграв відбір на чемпіонат світу та Європи на своїй коронній дистанції 1000 м каное одиночка. Людмила Бабак виконала відбір до національної збірної України. Артем Четвертак нажаль не зміг виконати відбір на кваліфікаційний чемпіонат світу до Олімпійських Ігор, але він вестиме боротьбу за нагороди чемпіонату світу серед молоді до 23 років. Денис Давидов також порадував, він був в призах на 1000 м і на всіх інших дистанціях теж показав гідний результат, — коментує виступ збірної Запорізької області віце-президент Федерації каное Запорізької області, директор ДЮСШ «Локомотив» Євген Морозов.

 

«ЗА!спорт»