Запорізькі боксери здобули медалі чемпіонату України серед юніорів

 

У Хмельницькому завершився чемпіонат України з боксу серед юніорів та юніорок. У змаганнях взяли участь 322 боксери та 102 боксерки з усіх куточків України, які змагалися у 13 вагових категоріях.

Запорізька область була представлена на національних змаганнях, однак не таким потужним складом, як могла б – адже більша частина регіону окупована, а чимало перспективних боксерів були змушені стати переселенцями.

Тим не менше ті  запоріжці, які змогли виступити на змаганнях, склали гідну конкуренцію опонентам і піднялися на п’єдестал пошани.

Зокрема з нагородами повернулися додому двоє представників спортивного клубу «Бойові рукавички-Локомотив». «Бронзу» у вазі до 48 кг здобув Іван Бодюл. А у категорії до 63 кг Ілля Нікітін дістався фіналу, де поступився місцевому боксеру, у підсумку здобув срібло. Обидва спортсмени тренуються під керівництвом старшого тренера збірної Запорізької області Артура Беладзе. Завдяки цим результатам обидва спортсмени увійшли до складу національної збірної України серед юніорів. Відзначимо, що на сьогодні вже троє представників клубу «Бойові рукавички-Локомотив» входять до  збірних України, крім вищеперерахованих спортсменів до національної збірної України серед молоді входить Артур Касьянов.

Також п’яті місця чемпіонату України посіли вихованці «ДЮСШ6-Спарта», тренера Антона Жукова — Олександр Удод (60 кг) та Леонід Береславич (75 кг), до того ж хлопці виконали нормативи «Кандидатів у майстри спорту України».

Як ми вже відзначали – результати Запорізької області на чемпіонаті України серед юніорів могли б бути ще кращими. Зокрема і за рахунок вихованців енергодарської ДЮСШ ім.Володимира Манзулі. У цій зірковій кузні кадрів наразі підросла ціла плеяда спортсменів відповідного віку, які могли б приносити медалі нашому регіону. Але Енергодар перебуває в рашистській окупації, а спортсмени змушені шукати прихтистку в інших  областях і навіть країнах.

Так, на поточному чемпіонаті України у Хмельницькому чемпіоном у вазі 52 кг став  вихованець енергодарської школи Манзулі, Максим Шаманський, але золото спортсмен приніс у залік Дніпра. Добре виступили і ще два енергодарці, але трохи не вистачило хлопцям до нагород. Дмитро Макаров виступаючи за Київ, посів п’яте місце у вазі 54 кг – спортсмен боксував з температурою, виграв 2 поєдинки, а за вихід у півфінал в рівній боротьбі програв майбутньому чемпіону. Також п’ятим у категорії 48 кг став Микита Аркатов, який нині представляє Южноукраїнськ (тренер Сергій Василенко).

 

«ЗА!спорт»