«Говерла» перемогла БК «Запоріжжя»

Іванофранківці отримали перевагу ще у стартовій чверті, втримавши комфортну різницю до кінця матчу  

5.03.2023. Суперліга, КФВ, Івано-Франківськ. БК «Запоріжжя» – БК «Прикарпаття-Говерла» 59:74 (11:20, 12:18, 19:24, 17:12)
«Запоріжжя»: Тельчаров (8 + 4 підбирання + 6 передач), Биков (9 + 4 передачі + 7 перехоплень), Буц (10 + 17 підбирань – 6 втрат), Морозов (15 + 7 підбирань + 3 перехоплення) – старт; Ледньов (8 + 3 перехоплення), Кліманов (5), Дмитренко, Компанієць, Покоєнко (4).
Головний тренер: Дмитро Щіглинський
«Говерла»: Аврахов (10 + 5 підбирань), Старцев (13 + 7 підбирань + 7 передач), Чугунов (15 + 7 підбирань), М. Тифомійчук (12 + 6 підбирань + 4 передачі), Лесик (10 + 8 підбирань – 5 втрат) – старт; А.Тифомійчук, Лонюк (6), Хрисостоміді (7), Водолазський (3 передачі).
Головний тренер: Євген Мурзін
На старті матчу запоріжці зіштовхнулися з проблемою реалізації – за 5 хвилин вдалося набрати всього 2 очка, відповідно, відсоток був на дуже низькому рівні (1/10 – (10%). У захисті команда теж не справлялася. Через це «Говерла» отримала вже в дебюті зустрічі 10 очок переваги. У другій частині чверті гру вдалося вирівняти. Віталій Биков набрав 7 очок, але різниця на користь суперника зберігалася – 11:20.
Виграний щит та відмінна робота у швидких відривах принесла івано-франківцям максимальні 19 очок переваги наприкінці другої чверті. Проблема з реалізацією «Запоріжжя» нікуди не зникла. Кирило Кліманов, який вийшов із лавки, приніс команді 5 очок. У «Говерли» бомбардирський хист проявляли значно більше гравців. Підопічні Євгена Мурзіна забезпечили собі комфортну перевагу за підсумком половини гри – 38:22. Максим Ледньов до великої перерви «назбирав» 4 фоли.
У середині третьої чверті «Говерла» вже вела з рахунком 50:25. Справу було майже зроблено. Коли на початку заключної чверті «Запоріжжю» вдалося скоротити відставання до 14 очок, Євген Мурзін про всяк випадок взяв тайм-аут. Після нього івано-франківці не підпускали запорізьку команду в рахунку, оформивши перемогу – 74:59.
Роман Морозов з Іллею Чугуновим поділили звання найрезультативніших у матчі, набравши по 15 очок. Віталію Бикову вдалося встановити особистий рекорд Суперліги за перехопленнями, а Антон Буц показав другий кращий результат за підбираннями.

 

Завтра о 10:00 на команду Дмитра Щіглинського чекає завершальний матч туру проти одеської «БІПИ».
БК «Запоріжжя» – БК «Прикарпаття-Говерла»: коментарі після матчу 
Максим Ледньов, гравець БК «Запоріжжя»: 
– Матч, який могли виграти, але програли його через наші помилки, втрати, нереалізовані моменти. Віддали гру. Завтра ще один матч, готуємося до зустрічі з «БІПою»

 

Дмитро Щіглинський, головний тренер БК «Запоріжжя»: 
– Уже другий матч поспіль робимо дуже багато помилок саме у першій половині. Особливо це стосується гравців задньої лінії, які не можуть розіграти, не можуть організувати напад. У підсумку суперник набирає легкі очки. Поговорили у великій перерві, акцентував увагу на діях у захисті. Були певні домовленості, вони спрацювали. Почали більше тиснути на суперника, у них з’явилися втрати, а ми отримали шанс набирати легкі очки. У «Говерли» 23 втрати, у нас, на жаль, 21. Знову хочу наголосити, що програли підбирання. Але хлопці молоді, їм потрібен якийсь час, щоб отримати досвід у Суперлізі. Головне, що вони відчули впевненість у другій половині матчу, коли активніше зіграли у захисті. На мою думку, саме захист – це основа всієї гри.
Прес-служба БК «Запоріжжя»