Сьогодні «Мотор» зіграє перший матч у 2023 році

— 2. Handball Bundesliga HC Motor Zaporizhzhia gegen HC Empor Rostock 25.09.2022 in Düsseldorf. Foto: Kenny Beele

Сьогодні «Мотор» зіграє перший матч у 2023 році. У поєдинку німецької Бундесліги 2 чемпіони України зустрінуться з «Баєр Дормаген». Матч покажуть Sport 2, XSPORT та YouTube XSPORT. Початок о 20.30. 

Чемпіонат Німеччини. Бундесліга (2)
«Баєр Дормаген» — «Мотор» 
28 січня. Початок — 20.30

Найкращі снайпери «Мотор» у Бундеслізі 2:
Ігор Турченко  — 116 голів
Дмитро Горіга  — 68
Захар Денисов  — 49
Дмитро Тютюнник  — 47
Едуард Кравченко — 45

* У турнірній таблиці «Мотор» перебуває на 18 місці.  «Баєр Дормаген»  — на 13-му. «Гросвальштадт», головним тренером якого став В’ячеслав Лочман, – на 11 позиції.

* У 17 зіграних матчах чемпіонату «Мотор» має 4 перемоги, 1 нічию та 12 поразок. В першому колі запоріжці поступились   «Баєр Дормагену» 28:33 (15:17). Попереду у запоріжців ще 21  матч.

* В умовах широкомасштабного вторгнення до України військ терористичного утворення росія низка українських клубів виступає в закордонних чемпіонатах: «Галичанка» — у чемпіонаті Польщі, «Карпати» — у чемпіонаті Угорщини,  «Мотор» — у чемпіонаті Німеччини. Разом з цим всі команди грають у чемпіонаті України 2022/2023.

* «Мотор» виступає в німецькому чемпіонаті поза конкурсом. У підсумковій турнірній таблиці чемпіонату результати ігор за участю запорізького клубу не будуть враховуватися. При цьому суперники відповідально ставляться до ігор з «Мотором», виставляють основні склади і виявлять таку ж жагу до перемоги, як і в кожній іншій грі.

* Тимчасовим домом для гравців та родин запорізької команди став Дюссельдорф. Рішення підтримати проєкт солідарності з Україною у гандболі підтримала міська влада Дюссельдорфа. Від початку широкомасштабної війни росії проти України це німецьке місто прийняло понад 9 тисяч українців.

*  “Мотор” проводить домашні ігри Бунделіги-2 в Дюссельдорфі на “Арені Кастелло”.

 

Федерація гандболу України