Дніпро здобув перемогу над Запоріжжям

Потужний ривок «Дніпра» у другій чверті був визначальним у матчі з «Запоріжжям»

25.01.2023. Суперліга Паріматч. Київ, Gymmaxx. БК «Запоріжжя» – БК «Дніпро» 64:93 (17:24, 2:24, 20:19, 25:26)

 

«Запоріжжя»: Тельчаров (5 + 8 передач – 5 втрат), Биков (20 + 4 передачі + 3 перехоплення – 7 втрат), Ледньов (5 підбирань), Буц (15 + 11 підбирань + 4 перехоплення), Морозов (13 + 4 підбирання) – старт; Покоєнко, Кліманов (6 + 4 пібирання) Бер (3), Дмитренко.

 

Головний тренер: Дмитро Щіглинський

 

«Дніпро»: Колдомасов (5), Закурдаєв (7), Сорочан (14 + 5 підбирань), Тимофеєнко (16 + 4 підбирання), Загреба (13 + 6 підбирань + 7 передач) – старт; Джеріхов (4), Тарасенко (21 + 7 підбирань), Бондарчук (13), Шкода (6 передач), Бачурін, Мартинов.

 

Тренер: Павло Агапов

 

«Дніпро» зробив ставку на атаки з периметра та активний пресинг зі старту матчу. Тактика працювала: до середини чверті саме дальні влучання забезпечували лідерство дніпрянам. Тим не менш команда Дмитра Щіглинського стримувала габаритного суперника на щитах, відповідаючи набраними очками здебільшого «з фарби». Стартовий відрізок «Дніпро» виграв із рахунком 24:17.

 

Друга чверть зовсім не вдалася баскетболістам «Запоріжжя». Жоден кидок із гри за 10 хвилин так і не досяг своєї мети. Єдині 2 очка у чверті з лінії штрафних принесли своїй команді Віталій Биков та Антон Буц. «Дніпро» провів цей відрізок у домінуючому стилі, примноживши власну перевагу до «+29». Запоріжці програли підбирання та зробили 17 втрат у першій половині. Велика перерва була потрібна насамперед, що відійти після програної чверті 2:24.

 

У ході третьої чверті команди отримали незапланований відпочинок майже на 30 хвилин через тривогу. Баскетболісти провели цей час у сховищі. Загалом другу половину запоріжці відіграли на хорошому рівні. Суперник застосовував гравців глибокої ротації, через що підопічні Дмитра Щіглинського зуміли показати свої кращі якості. Третю чверть баскетболісти «Запоріжжя» мінімально виграли, четверту – мінімально програли. Свій рекорд результативності у Суперлізі встановив Віталій Биков – 20 очок, черговий дабл-дабл оформив Антон Буц – 15 очок та 11 підбирань.

 

Дмитро Щіглинський, головний тренер БК «Запоріжжя»:  

 

– Хочу привітати суперника з перемогою. Чого нам не вистачило? У першу чергу досвіду, атлетизму, розуміння гри загалом. Результат у другій чверті був просто нищівним. Команда суперника нас пресингувала, ми продавилися. Молоді хлопці розгубилися і повністю втратили контроль над грою. Але у третій-четвертій чверті зібралися, поговорили у роздягальні, хлопці нас зрозуміли, почало виходити на майданчику. Більше обігрували, брали ініціативу на себе. Все одно гравцям не вистачає майстерності, не вистачає швидкостей, які потрібні для цієї ліги. Над цим і будемо працювати. Хлопці старалися, але на сьогодні є як є.

 

Завтра на «Запоріжжя» чекає матч із господарями баблу та лідером чемпіонату «Будівельником» о 17:00
Прес-служба БК «Запоріжжя»