В’ячеслав Лочман очолив німецький “Гросвальштадт”

Головний тренер збірної України з гандболу, титулований запорізький гандболіст В’ячеслав Лочман також очолив німецький “Гросвальштадт”, що є шестиразовим чемпіоном Німеччини, а зараз виступає у другій німецькій Бундеслізі.

Гравцями першої та юніорської команд клубу є гандболісти національної та молодіжної збірних України.

 

В`ячеслав Лочман граючи на позиції лівого півсереднього виступав за “Гросвальштадт” з 2004 по 2007 роки. Починаючи з жовтня 2022 року В’ячеслав Лочман є координатором гандбольної академії  “Гросвальштадта”, а також тренером старшої молодіжної команди клубу.

 

На посаді головного тренера клубу 46-річний український фахівець замінив хорвата Ігоря Ворі, який очолював “Гросвальштадт” від початку сезону. Наразі команда посідає 11 місце у турнірній таблиці. Свій перший матч після зміни головного тренера “Гросвальштадт” проведе 4 лютого проти “Вюрцбурга”.

 

Серед гравців “Гросвальштадта” є українці Євген Жук та Дмитро Редькин. Залучаються до тренувань основного складу українські гравці юніорської команди “Гросвальштадта” Михайло Писаревський, Олександр Сірик. Відзначимо також, що другій Бундеслізі цього сезону бере участь чемпіон України «Мотор» (Запоріжжя).

 

“В’ячеслав Лочман дуже добре працює в команді U19 академії, він інтегрований у клуб і бачив майже всі домашні ігри першої команди наживо. Після першої розмови мені швидко стало зрозуміло, що думки В’ячеслава добре вписуються в наші ідеї. Він також має ліцензію EHF Master Coach, найвищу тренерську кваліфікацію в гандболі», — сказав у коментарі для сайту клубу “Гросвальштадт” керуючий директор клубу Майкл Шпатц.

 

“Це новий і цікавий виклик для мене, — відзначив у коментарі для сайту ФГУ В’ячеcлав Лочман. — Чим більше тренерської практики тим, тим краще. “Гросавальштадт” — це клуб, з яким мене багато пов`язує. Ця робота не завадить моїй роботі у збірній України. Ми готуємось до найближчих матчів відбору на чемпіонат Європи-2024. Наше завдання незмінне — вийти до фінального турніру. 5-го березня ми зберемося на збори в німецькому Кобургу, де 9 березня зіграємо відбірний матч проти Австрії, після чого вирушимо до Лінца на повторний поєдинок. Нам потрібно перемагати австрійців.”

 

Джерело: Федерація гандболу України