Любов Черапаха виграла чемпіонат Європи з гирьового спорту, оновивши світовий рекорд

У польському місті Ряшів відбувся IV Чемпіонат Європи з гирьового спорту. За медалі змагалися 150 учасників з 16 країн.

Збірна України буді представлена 17 спортсменами, які за два дні виступів нашою командою встановили п’ять рекордів Європи та світу.

Один з них належить титулованій запорізькій спортсменці, Заслуженому майстру спорту України, почесному громадянину Запоріжжя Любові Черепасі.

Для цього Любові Олександрівні довелося витримати 10-хвилинне протистояння з конкуренткою з Італії, яка була легшою у власній вазі більше ніж на 10 кілограмів за нашу рекордсменку та молодшою її за віком. Головною перешкодою для підтвердження реноме «непереможної» для Lady Che був так званий коефіцієнт у 2.044, тоді як напроти, —  у італійки він дорівнювався 2.375. Тобто, виконану кількість підйомів гирі необхідно було помножити на цей коефіцієнт. І саме тому, незважаючи на тотальну перевагу нашої спортсменки, вона змушена була стояти і перемагати на помості увесь регламентований десяти хвилинний час. І…звісно, — перемогла!      Виконавши 251 ривок, запоріжанка Любов Черепаха встановила новий світовий рекорд для жінок у ваговій категорії понад 75 кг та віковій групі 55 – 64 роки.

 

Джерело:   прес-служба Запорізького осередку Асоціації гирьового спорту України