БК «Запоріжжя» переконливо перемагає в Южному

Завдяки цій перемозі команда Станіслава Овдєєнка закріпилася на шостому місці, наблизившись впритул до «Харківських Соколів» 

 

23.01.2022. Суперліга Windrose. ФСК «Олімп». БК «Хімік» – БК «Запоріжжя» 56:86 (15:32, 16:20, 13:21, 12:13)

 

«Хімік»: Ковляр (11 + 4 передачі), Спенсер (12), Рябчук (2 + 3 підбирання + 4 перехоплення), Антіпов (5 + 8 підбирань + 3 блок-шоти), Джонс (11 + 7 підбирань) – старт; Едвін (4 + 4 підбирання – 6 втрат), Козак (8), Сорочан (3), Завадський, Клевзуник, Мироненко
Головний тренер: Віталій Степановський
«Запоріжжя»: Джозеф (18 + 8 підбирань + 7 передач), Сізов (3), Френсіс (21 + 8 підбирань + 3 перехоплення), Мальчевський (9 + 6 підбирань), Удрас (11 + 7 підбирань – 6 втрат) – страт; Міхєєв (9 + 3 підбирання), Тітов (6 + 4 підбирання + 2 блок-шоти), Морозов (4), Соколенко (5 + 5 підбирань).
Головний тренер: Станіслав Овдєєнко

Баскетболісти «Запоріжжя» у поточному сезоні двічі програли «Хіміку», тому южненці могли закрити сезонну серію на свою користь у домашній грі. У контексті турнірної боротьби двох команд – це важливий момент, який спонукав запоріжців до серйозної битви з перших секунд.
На початку гри суперники не відпускали один одного у рахунку, але потім команда Станіслава Овдєєнка видала вражаючий ривок. Віталій Мальчевський двічі поспіль поцілив з дистанції, згодом ще один 3-очковий реалізував Антанас Удрас – 14:23. Результативно відіграв і Дейшон Френсіс, який з 9 очками став найкращим бомбардиром стартової чверті. Відсоток гравців «Запоріжжя» на периметрі зачаровував (5/8 – 62%), гості лідирували за всіма статистичними показниками, що вилилося у переможний рахунок – 15:32.
За 5 хвилин другої чверті «Хімік» спромігся набрати лише 2 очки, а «Запоріжжя» – 5. Далі команда Станіслава Овдєєнка включилася – Дейшон Френсіс оформив суперданк, Данило Соколенко реалізував 3-очковий. Серія влучань з периметра від Мальчевського та Удраса закріпила успіх гостей до 20 очок переваги. П’ятеро гравців «Запоріжжя» набрали у першій половині понад 10 очок і п’ятеро влучали здалеку. Особливо феноменальні цифри на периметрі видали Удрас (3/3 – 100%) та Мальчевський (3/4 – 75%). Вражаючий відсоток реалізації з виграним підбиранням забезпечували гостям комфортну різницю – 31:52.
«Хімік» розпочав другу половину з того, що не міг набрати очок впродовж кількох стартових хвилин. За цей час запоріжці примножили перевагу до «+30». Господарі виглядали дуже блідо на фоні мотивованого суперника. У подальшому Станіслав Овдєєнко мав можливість надати більше ігрового часу для молоді. У підсумку, всі гравці «Запоріжжя» провели на майданчику більше 15 хвилин і всі відзначилися набраними очками. Гості спокійно розібралися з конкурентом та оформили найбільшу перемогу в сезоні – 56:86.
За відсутності Домініка Моріса южненці поступилися «Запоріжжю» за всіма критеріями та без бою віддали шосту сходинку. Без Евана Максвелла команда Станіслава Овдєєнка здобула другу перемогу поспіль. Для Ясіна Джозефа цей матч міг завершитися з тріпл-даблом, але не вистачило кількох підбирань та передач. Найрезультативнішим гравцем матчу став Дейшон Френсіс – 21 очко. До речі, у другій грі поспіль американський захисник виконує неймовірно видовищний слем-данк, гідний учасника матчу всіх зірок. Проголосувати за гравців «Запоріжжя» можна тут: https://superleague.in.ua/poll/
Наступну гру в чемпіонаті команда Станіслава Овдєєнка проведе вдома 28 січня о18.00 з «Прометеєм».