Усіченим складом запоріжці не втримали Дніпро

Кадрові втрати гравців основної ротації завадили запоріжцям стримати більш укомплектованого суперника 

 

24.10.2021. Суперліга Windrose. ПС «Юність». БК «Запоріжжя» – БК «Дніпро» 67:80 (16:22, 17:20, 20:18, 14:20) 
«Запоріжжя»: Джозеф (17 + 5 підбирань + 5 передач + 2 блок-шоти), Френсіс (4 + 5 підбирань + 8 передач), Тітов (8 + 3 підбирання), Мальчевський (10 + 6 підбирань + 3 передачі), Максвелл (20 + 8 підбирань) – старт; Міхєєв (5), Морозов (3), Бер.
Головний тренер: Станіслав Овдєєнко.
«Дніпро»: Купер (2 + 6 підбирань + 7 передач + 3 перехоплення), Крутоус (14 + 5 підбирань), Павлов (10 + 5 підбирань), Санон (14 + 4 підбирання + 5 передач), Кравцов (23 + 8 підбирань) – старт; Тимофеєнко (5 + 6 підбирань), Шундель, Колдомасов, Бобров, Закурдаєв, Загреба (7), Зотов (5)
Головний тренер: Дмитро Болдаєв.
Грудневі протистояння БК «Запоріжжя» запам’яталися незламністю духу команди Станіслава Овдєєнка. Без кількох основних гравців ротації запоріжці зуміли перемогти «Київ-Баскет» і «Тернопіль». Кадрові втрати не оминули й заключне протистояння «Запоріжжя» у 2021 році. Поєдинок із «Дніпром» пропускав литовський легіонер «Запоріжжя» Антанас Удрас, капітан команди Олександр Сізов та молодий Данило Соколенко. Натомість у гостей ротація нараховувала 12 виконавців.
На початку стартової чверті дніпряни отримали перевагу в рахунку завдяки шістьом поспіль набраним очкам В’ячеслава Кравцова. Згодом активізувався й Іссуф Санон, яким додав ще 6 балів, а Станіслав Тимофєєнко, вийшовши з лави, влучив 3-очковий. Втриматися запоріжцям вдалося завдяки 3-очковому Віталія Мальчевського. Тим не менш, стартова чверть пішла у актив «Дніпра» — 16:22.
Друга чверть розпочалася з пропущеного ривка господарів – 0:7. «Завести» своїх партнерів по команді данком спробував Яків Тітов. Це були перші очки для «Запоріжжя» у другій 10-ти хвилинці – 18:29. Молодий гравець одразу виконав перехоплення, асистувавши Дейшону Френсісу. Підсумок – ще один ефектний данк. Призупинив запоріжців Сергій Загреба, влучивши 3-очковий. Дніпрянам вдавалося втримувати господарів майданчику на відстані 11-ти балів.
Відігравала важливу роль і більша лава запасних з потужними українськими виконавцями, і мінімальне лідерство гостей на підбираннях протягом чверті – 20/18. Але впертість Евана Максвелла, який самостійно боровся з великими «Дніпра», набравши 12 очок за половину матчу, два потрібні підбирання Якова Тітова, трансформовані в 3-очкові Віталія Мальчевського, тримали запоріжців на відстані 9-ти очок — 29:38.
На старті другої половину матчу «прокинувся» Ясін Джозеф, набравши 5 очок поспіль. Але Павло Крутоус 3-очковим знову відкинув запоріжців на відстань 10-ти очок – 40:50. Мінімальна ротація запоріжців знов вдалася взнаки, гості повели «+15». Легіонери «Запоріжжя» грали практично без замін. Ближче до завершення чверті на майданчику з’явився Роман Морозов, який повернувся до тренувань лише два дні тому. Попри те, що у заключні хвилини чверті на майданчику було 4 українські гравці, запоріжцям вдалося встояти проти потужних дніпрян, та скоротити відставання — 53:60. Запоріжці виграли свою першу чверть у цьому матчі, а Максвелл, Джозеф та Мальчевський мали 10+ набраних очок.
На екваторі заключної чверті Еван Максвелл відзначився третім данком – 60:66. Але серія результативних дій бігмена «Дніпра» В’ячеслава Кравцова відкинула господарів на відстань 9 очок – 62:71. У цей момент важливі 3 очки влучив Роман Морозов. На жаль, серія штрафних «дніпрян» у виконанні Павлова та Крутоуса призвела до «-10» – 65:75. Відіграти це відставання вже не вдалося – 67:80.
Незважаючи на поразку, гравці «Запоріжжя» знов продемострували свої бійцівські якості та характер, не здавалися до останнього та зробили все що можливо для перемоги. Котрий матч поспіль лідерські якості демонструє Еван Максвелл. Чемпіону Великобританії не вистачило всього двох відскоків від кошику до дабл-даблу – 20 очок та 8 підбирань. Три дальні за матч влучив Віталій Мальчевський, стабільно у другій половині відіграв Ясін Джозеф. У цілому ж, кожен гравець «Запоріжжя», який з’явився на майданчику, набирав очки та приносив користь.
Перші ігри у 2022-му році наша команда проведе у Кубку України, де на стадії 1/8 фіналу зіграє на виїзді з «Біпою-СДЮШОР ім. Літвака» 8 січня.
Станіслав Овдєєнко, головний тренер БК «Запоріжжя»:
— План на гру був простим – відпрацьовувати у кожному епізоді максимально. На жаль, це не завжди виходило, через те, що всі втомилися. Я вдячний хлопцям за таку боротьбу, за те, що в усіченому складі ми боролися. У нас наступна гра через два тижні. Я сподіваюся, що до цього всі відновляться. З максимальною користю ми спробуємо використати цю паузу, ніхто з команди нікуди не їде. Ми продовжуємо тренуватися, буде декілька вихідних. Всі будуть тренуватися, адже є над чим працювати.
Іван Міхєєв, гравець БК «Запоріжжя»:
— Перш за все я хочу вибачитися перед всіма вболівальниками та керівництвом клубу за таку гру. Ми не повинні були так спокійно відпускати ігру вдома, повинні були хоча б у клатч-тайм заходити. В принципі, ми непогано грали, якісь задумки вдавалися, але очки у швидкому відриві у «Дніпра» – 21, а у нас – 8. Також у нас було мало агресії. У нас тільки 8 пробитих штрафних, а у «Дніпра» — 20.

Прес-служба БК «Запоріжжя»