Незламний характер приносить «Запоріжжю» перемогу над «Тернополем»

 

Запорізька команда піл наставництвом Станіслава Овдєєнка ротацією у сім гравців не залишила жодних шансів мотивованому супернику

 

19.12.2021. ПС «Юність».

БК «Запоріжжя» – БК «Тернопіль» 75:53 (12:5, 15:19, 26:9, 22:20)

 

БК «Запоріжжя»: Джозеф (16 + 8 підбирань), Френсіс (8 + 9 підбирань + 4 передачі), Тітов (6 + 4 підбирання + 3 передачі), Мальчевський (18 + 9 підбирань + 2 блок-шоти), Максвелл (21 + 15 підбирань + 2 блок-шоти) – старт; Міхєєв (6 + 3 підбирання + 4 передачі), Соколенко.

 

«Тернопіль»: Бояркін (3 + 7 передач), Домаркас (6 + 5 підбирань), Дашич (2), Долежай (2 + 3 підбирання), Фурстингер (6 + 9 підбирань) – старт; Боднар (6), Луценко (12 + 5 підбирань + 3 передачі + 2 блок-шоти), Місяць, Шиманський (5), Сандул (9 + 11 підбирань), Головчик (2).

 

До другого матчу ігрового тижня баскетболісти «Запоріжжя» підійшли зі ще більшими кадровими втратами. У лазареті опинилися троє гравців основної ротації – Олександр Сізов, Антанас Удрас і Роман Морозов. Таким чином у розпорядженні тренерського штабу «Запоріжжя» було лише 7 виконавців, які 2 дні тому провели виснажливий матч проти «Київ-Баскета».

 

Протягом стартової чверті обом командам ніяк не вдавалося відчути кидок. Запоріжці влучили з гри – 3/11 (23%), гості – 2/9 (22%). До того ж «Тернопіль» схибив усі 11 спроб з дистанції. Перевага на підбирання та реалізований 3-очковий Ясіна Джозефа допомогли господарям виграти відрізок – 12:5.

 

Гості значно покращили власну результативність у дебюті другої чверті. Влучання Ігоря Бояркіна з периметру підсумувало успішний ривок – 9:0. Після тайм-ауту Станіслава Овдєєнка поступово запоріжці вирівняли гру. Втрати «Тернополя» трансформувалися у 3-очкові влучання Ясіна Джозефа та «ендван» Евана Максвелла. Господарі повернули собі лідерство – 27:24, а легіонери «Запоріжжя» на двох принесли команді 23 очки.

 

Протягом третьої чверті команда Станіслава Овдєєнка створила вирішальний відрив. На радість місцевій публіці баскетболісти «Запоріжжя» влучили 4 кидка з дистанції. Успішна гра у «фарбі» Евана Максвелла та результативність шутерів просто деморалізували гостей. Команда Дмитра Забірченка втратила керованість. Серія помилок, технічні фоли, брак у діях – все це призвело до «-20». Еван Максвелл, який вже кілька матчів поспіль є лідером колективу, мав наприкінці чверті дабл-дабл – 17 очок та 11 підбирань. Підсумок третього відрізку 53:33 на користь «Запоріжжя».

 

«Тернопіль» не спромігся навіть спробувати відіграти 20 очок різниці, зважаючи на коротку лаву та відсутність лідерів «Запоріжжя». Попри результативні дії Луценка та Сандула, господарі все одно повністю контролювали хід подій. Максвелл, Джозеф та Мальчевський невпинно набирали очки та наближали «Тернопіль» до розгрому. Дмитро Забірченко догравав поєдинок виключно з українськими баскетболістами на майданчику. БК «Запоріжжя» переміг гостей – 75:53. Головний вклад за набраними очками зробили легіонери, а також Віталій Мальчевський, який протягом другої половини набрав 18 балів.

 

Заключний матч у 2021 році баскетболісти «Запоріжжя» проведуть також вдома. 24 грудня у палаці спорту «Юність» команда Станіслава Овдєєнка прийматиме «Дніпро». Початок гри о 18:00. Квитки вже в продажу на сайті bigbunny.com.ua та у касі ПС «Юність».

 

Станіслав Овдєєнко, головний тренер БК «Запоріжжя»:

 

– «Тернопіль» – дуже цікава команда, у них завжди багато цікавинок, які можуть перевернути хід зустрічі. Особливо агресивні захисники, з якими не легко. Якщо я не помиляюсь, то у Тернополі ми вели «+22», але останні хвилини стали важким випробуванням. У цьому матчі також цього очікували. Я постійно говорив хлопцям, щоб вони не розслаблялися, що кожне володіння та підбирання неймовірно важливе. Після перерви ми продемонстрували набагато якісніший баскетбол. Нам вдалося відтіснити «Тернопіль». Опонентам вдалося зробити лише два підбирання у нападі, тоді як у першій половині їх було 12. Ми агресивніше були налаштовані, тому створили більше штрафних, відкритих кидків. Хочу подякувати хлопцям, що у такому щільному графіку та усіченим складом вони змогли продемонструвати якісну гру. Навіть попри те, що не було Олександра Сізова, який є стержнем команди, хлопцям вдалося створити подвиг.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»