Баскетболісти «Запоріжжя» усімох вирвали перемогу в потужного «Київ-Баскета»!

До протистояння зі столичним «Київ-Баскетом» запоріжці підійшли з втратою. Напередодні матчу пошкодження отримав литовський легіонер Антанас Удрас. У такій ситуації величезне навантаження лягало на плечі Евана Максвелла. Забігаючи наперед відзначимо, що чемпіон Великобританії з цим впорався блискуче!

 

На старті матчу повели кияни: Дмитро Скапінцев приніс своїй команді 6 очок поспіль. Утім, цей доробок залишився у нього і до кінця гри. Зусиллями Дейшона Френсіса та Ясіна Джозефа запоріжцям вдалося зрівняти рахунок – 6:6. Після медіа тайм-ауту господарі продовжили домінувати, розстрілюючи ворожий кошик кидками з-за дуги. Протягом стартової чверті відсоток 3-очкових вражав – 5/7 (71%). Найрезультативнішим на майданчику був канадський розігруючий Ясін Джозеф, який влучив 3/4 дальні кидки, при цьому останній «залетів» разом із сиреною – 25:17.

 

На старті другої чверті Віталій Мальчевський додав ще одну «бомбу», що призвело до переваги «+11». Відсоток з-за дуги протягом чверті знизився, а от у чому господарі були стабільними, так це підбирання, де перевага була кардинальною – 26/15. Проте серія втрат, яких за чверть було 8, дала можливість «Київ-Баскету» скоротити дистанцію. Найбільше очок набрав молодий капітан киян Ілля Тиртишник (9). До великої перерви команда Станіслава Овдєєнка втримувала значно потужніших за ростероом гостей – 37:32.

 

У  третій чверті суперники відчайдушно боролися у кожному епізоді, що призводило до жорстких стиків та фолів. Кияни зуміли знайти свою гру, коли у якості розігруючого на майданчику був Майк Кеффі. Рахунок став рівним 45:45. Вкрай важливий другий 3-очковий за чверть влучив Віталій Мальчевський, але втримати «+3» не вдалося. Нестримний Дерріл Вудсон скоротив дистанцію до мінімуму перед вирішальним відрізком – 48:47. Запоріжці продовжували домінувати на підбираннях, а троє гравців – Еван Максвелл, Ясін Джозеф та Віталій Мальчевський мали більше 10 набраних очок.

 

За рівного рахунку команди дійшли до самої розв’язки. Перед клатчем суперники обмінялися влучними 3-очковими: спочатку точним був Дерріл Вудсон, слідом за ним Ясін Джозеф – 60:57. Напруга сягнула апогею, коли на останній хвилині за переваги запоріжців «+4» Ясін Джозеф зазнав втрати, але зумів наздогнати Джеймса Томсона та поставити тому блок-шот. Влучними штрафними Френсіс та Джозеф позбавили «Київ-Баскет» будь-яких шансів на перемогу – 70:65.

 

Граючи всімох, баскетболісти «Запоріжжя» вдруге в сезоні зуміли створили сенсацію, обігравши учасника єврокубків. Еван Максвелл видав черговий успішний матч поспіль, провів на майданчику майже 38 хвилин та відзначився дабл-даблом (19 очок + 12 підбирань). Стільки ж відіграв і Дейшон Френсіс, зупинившись за крок від дабл-даблу – 12 очок + 9 підбирань, маючи при цьому ще й 6 результативних передач. Повернув собі статус найрезультативнішого гравця команди Ясін Джозеф – 21 очко та 8 підбирань. Важливими для перемоги став вклад Віталія Мальчевського, Олександра Сізова та молодших партнерів Якова Тітова та Івана Міхєєва. Команда сьогодні була єдиним механізмом, завдяки чому вдалося обіграти другу команду чемпіонату. Тепер у всіх бійців, що є у розпорядженні Станіслава Овдєєнка та Паулюса Баркуса, є один день на відновлення, після чого відбудеться чергова битва проти БК «Тернопіль». Гра у неділю в палаці спорту «Юність» о 14:00. Квитки вже можна купувати на сайті: https://bigbunny.com.ua.

 

17.12.2021. Суперліга Windrose. ПС «Юність».

БК «Запоріжжя – БК «Київ-Баскет» 70:65 (25:17, 12:15, 11:15, 22:18)

 

«Запоріжжя»: Джозеф (21 + 8 підбирань + 5 передач — 9 втрат), Френсіс (12 + 9 підбирань  + 6 передач + 3 перехоплення), Сізов (5 + 4 підбирання + 4 передачі), Мальчевський (11 + 2 блок-шоти), Максвелл (19 + 12 підбирань + 2 блок-шоти — 5 втрат) – старт; Тітов (2), Міхєєв, Соколенко. Головний тренер: Станіслав Овдєєнко.

 

«Київ-Баскет»: Кеффі (8 + 6 підбирань + 5 передач + 4 перехоплення — 3 втрати), Вудсон (16 + 4 підбирання – 3 втрати), Свінг (10 + 3 передачі + 3 перехоплення), Войналович (2 + 4 підбирання + 2 блок-шоти), Скапінцев (6 + 4 підбирання) – старт; Іванов, Томсон (4 — 3 втрати), Гаррет Дж (4 + 3 підбирання),  Анікієнко (3 підбирання), Тиртишник (15 + 4 підбирання – 3 втрати). Головний тренер: Айнарс Багатскіс.

 

Станіслав Овдєєнко, головний тренер БК «Запоріжжя»:

– У першу чергу хочу привітати все наше місто, вболівальників, для яких матчі проти «Київ-Баскета» завжди принципові, і не тільки після минулого сезону. Я хочу привітати президента нашого клубу Віктора Стельмакова з днем народження. Я вважаю, що це найкращий подарунок, який ми могли зробити. Ми намагалися з усіх сил. Не зважаючи ні на що, ми хотіли, билися та завдяки захисту втрималися у клатчі. Це завдяки командному захисту, коли гравці падали на підлогу за м’ячем, коли всі допомагали один одному. Було таке, що шалена втома позначалася, але руки гравців все одно були піднятими.  

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»