Баскетболісти «Запоріжжя» не стримали атакувальної міці «Київ-Баскета»

Гості тримали удар до останньої чверті, але коли перевага киян у передній лінії закріпилася на периметрі, запоріжці повернутися в гру вже не зуміли.

 

«Київ-Баскет» – БК «Запоріжжя» 103:82 (22:13, 19:23, 25:24, 37:22)

«Київ-Баскет»: Горобченко (4), Луценко (6), Крутоус (19 + 6 передач), Мангано (22 + 6 підбирань), Сандул (5 + 7 підбирань) – старт; Челован (6 + 4 підбирання), Носков (15 + 8 підбирань + 4 передачі), Петров (10 + 5 підбирань), Підковиров (3), Крік (13 + 9 передач + 8 втрат), О. Бондаренко, Лукинський.

«Запоріжжя»: Холтон (10 + 4 передачі), Кондраков (8), Мироненко (10 + 5 підбирань), Хілл (15 + 8 підбирань), Анісімов (7 + 6 підбирань) – старт; Буц (9), Овдєєнко (9), Тарасенко, Трент (10 + 4 перехоплення), Вадим Биков.

 

Половину стартової чверті баскетболісти витратили на «пристілку», з чим пов’язана не надто результативна гра обох команд у дебюті. Однак поступово потужна передня лінія «Київ-Баскету», про яку говорив Валерій Плеханов напередодні матчу, забезпечувала господарям необхідний результат. Маючи подвійну перевагу на підбираннях, кияни виграли стартовий відрізок – 22:13.

Проблемою для команди Євгена Мурзіна були хіба що втрати. Цим і скористалися баскетболісти «Запоріжжя» усередині другої чверті, коли зуміли наблизитися до «-3». Забули на периметрі Антона Буца, який довів, що гості приїхали до столиці із претензіями на перемогу. Для того, щоб змінити хід подій не вистачало якраз снайперів БК «Запоріжжя». Першу половину занести собі в актив може Кіндалл Хілл, який до 9 очок додав 5 підбирань. Кращим у складі «Київ-Баскета» був теж легіонер – Грегорі Мангано (12 очок та 4 підбирання). Господарі користувалися перевагою у зрості, утримуючи лідерство після першої половини – 41:36.

Обнадійливою була і третя чверть. Особливо її початок і завершення. Після влучань від Майкла Холтона, від переваги киян фактично нічого й не лишилося, однак черговий ривок ідейним натхненником якого став Павло Крутоус, допоміг господарям віддалитися на комфортні «+11». Зусиллями капітана БК «Запоріжжя» Станіслава Овдєєенка, Антона Буца та Андрія Мироненка гості знову повернулися у гру, і, як здавалося, максимально відродили інтригу для заключної чверті – 66:60.

Але баскетбольні «зорі» у вирішальний момент відвернулися від команди гостей. Неймовірна реалізація трьохочкових (вісім влучань за одну чверть!) забезпечила «Київ-Баскету» аж занадто спокійне завершення гри. До того ж два неспортивних фоли, і, відповідно вилучення отримав капітан БК «Запоріжжя» Станіслав Овдєєнко за шість хвилин до кінця гри. А лавка у гостей і так поступається більш укомплектованому БК «Київ-Баскет», який перетнув сотню набраних очок і здобув першу перемогу в сезоні – 103:82.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»