Запоріжжя вибиває Київ-Баскет з лідерських перегонів

Команда Валерія Плеханова розбирається з прямим конкурентом, здобуває стратегічно важливу перемогу і підбирається впритул до першого місця Суперліги Парі-Матч

БК «Запоріжжя» – БК «Київ-Баскет» 92:83 (13:18, 28:23, 27:23, 24:19)

Запоріжжя: Холтон (22 + 5 передач), Кондраков (11 + 5 передач), Мироненко (3), Хілл (10 + 5 підбирань), Пресслі (11 + 6 підбирань) – старт; Овдєєнко, Шевченко (10 + 4 підбирання), Буц (5), Трент (20 + 9 підбирань + 5 передач + 6 перехоплень).

Головний тренер: Валерій Плеханов.

Київ-Баскет: Латкович (8 + 6 підбирань), Луценко (9), Крутоус (19 + 4 передачі), Нванкво (14 + 5 підбирань), Челован – старт; Сандул (7 + 5 підбирань), Носков (3), Петров (3), Горобченко (2), Крік (18).

Головний тренер: Євген Мурзін.

Перемога в цій грі вартувала дуже багато для обох опонентів. Зустрічалися сусіди по турнірній таблиці. Тому сильніший у цьому поєдинку продовжуватиме боротися за перемогу у регулярному сезоні і отримує більш вигідну позицію у плей-офф.

Як і два дні тому в матчі з «Черкаськими Мавпами», запоріжці зі старту знову відпустили гостей в рахунку – 0:7. У відповідь Юрій Кондраков реалізував триочковий, але надалі «Київ-Баскет» зберігав лідерство. Аарон Нванкво потужно виглядав у трисекундній зоні, уміло розпоряджався атаками Мілош Латковіч. Так, завдяки кращому відсотку реалізації кидків гості вели за підсумком стартової чверті – 18:13.

Багато сил та енергії знадобилося запоріжцям, щоб усередині другої чверті нарешті наздогнати суперника. Підтримка рідних вболівальників, які хотіли бачити продовження феєрії попередньої гри, давала запорізьким гравцям наснагу. Майкл Холтон знову був у вогні, набравши 11 очок у першій половині. Допомога надійшла від Джервона Пресслі та Юрія Кондракова. Але завдяки геройським влучанням з периметру від Моріса Кріка (3/4 – 75%), кияни не відпустили «Запоріжжя» у рахунку – 41:41.

Після великої перерви команда Валерія Плеханова на радість вболівальникам нарешті заволоділа перевагою. Різниця у рахунку могла бути і більшою, якби господарі на мазали кожен другий штрафний кидок. На останніх секундах кияни не втримали Маліка Трента, який і встановив перевагу «Запоріжжя» – 68:64.

Зонний захист, яким «Київ-Баскет» вміло збивав ритм більшу частину матчу, все ж таки дав збій у заключній 10-хвилинці. До того ж розігрався Малік Трент, який за рахунок перехоплень створював можливості для швидких проривів. У середині відрізку після триочкового Володимира Шевченка господарі отримали максимальну перевагу в 12 очок (81:69). Павло Крутоус зумів створити інтригу завдяки індівідуальній майстерності та непоступливому характеру, видавши ударний сольний відрізок. У підсумку, в останню хвилину команди зайшли з перевагою «Запоріжжя» в п’ять очок.

Однак з інтригою не склалося: запорожці забрали важливі підбирання в нападі, а також перестали мазати ключові штрафні. Шевченко, Трент і Холтон закрили гру влучними кидками з лінії. Вигравши другий матч поспіль, БК «Запоріжжя» зберігає шанси на перемогу в регулярній частині сезону, відстаючи від «Дніпра» і «Хіміка» всього на одну перемогу.

Наступні матчі наша команда також зіграє вдома – 20 і 22 березня з «Одесою» та «Хіміком».

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»