БК «Запоріжжя» зазнав невдачі у Миколаєві

Напередодні матчу в обох командах було по одній вагомій втраті. Запоріжці приїхали до Миколаєва без основного розігруючого Ясіна Джозефа, господарі грали без свого капітана Андрія Кальніченка.

У середині чверті за рахунку 8:8 команда Станіслава Овдєєнка спромоглася на ривок 9:0. У центрі уваги опинився Віталій Мальчевський. Спочатку він підібрав м’яч на чужому щиті та завершив атаку дальнім влучанням, потім разом із Олексндром Сізовим успішно відзахищався, що в наслідку призвело до ендвану Дейшона Френсіса. Успішні командні дії допомогли «Запоріжжю» виграти стартову чверть 21:28. Мальчевський та Максвелл забезпечили команді високий відсоток реалізації 3-очкових, набравши 11 та 9 очок відповідно. Гості хоч і мали проблеми зі штрафними, але частково ситуацію виправляла краща гра на підбираннях. Особливо – на чужому щиті.

Починаючи з другої чверті, гравці «Запоріжжя» відчули справжню агресію «Миколаєва». Тріо легіонерів Барніс, Ніксон і Уокер атакували з високим відсотком. Тайм-аут Станіслава Овдєєнка після пропущеного ривка 2:8 позитивного ефекту не приніс. Синергія рідного залу ще більше додавала запалу гравцям «Миколаєва». Андре Уокер кількома поспіль влучними кидками змінив лідера на майданчику. «Корабели» не зупинилися і до великої перерви примножили перевагу до «+5». Більше половини командних очок записали на двох собі Уокер із Барнісом.

«Миколаїв» остаточно перевернув гру на свою користь протягом третьої чверті. Приголомшливий ривок 19:0, під час якого вже й Андрій Кожем’якін влучав дальні, а Олександр Тищенко оформив ендван, остаточно деморалізував «Запоріжжя». Команда Станіслава Овдєєнка набрала перші очки в черті лише наприкінці шостої хвилини. До того ж ранній п’ятий фол Антанаса Удраса максимально звузив ротацію запорізької команди, яка вчора проводила кубковий поєдинок. Господарі отримали «+24» і перед рідними вболівальниками спокійно довели зустріч до перемоги – 88:60.

Кадрові проблеми та нестабільність у грі призвели до поразки «Запоріжжя» прямому конкуренту в турнірній таблиці. Важкий тиждень випробувань для команди Станіслава Овдєєнка продовжується. У неділю не менш мотивований «Кривбас» чекатиме запоріжців на своєму майданчику.

 

12.11.2021. Суперліга Windrose. СК «Надія». МБК «Миколаїв» – БК «Запоріжжя» 88:60 (21:28, 27:15, 28:8, 12:9)

«Миколаїв»: Уокер (15 + 10 передач + 3 перехоплення), Ніксон (13 + 5 передач), Онуфрієв (4), Барніс (12 + 8 підбирань), Радуніч (13 + 5 підбирань + 3 перехоплення) – старт; Лук’ян (2), Хохоник (2), Заплотинський (4), Дубоненко (8 ), Кожем’якін (3), Деніел (5), Тіщенко (7 + 3 підбирання)

Головний тренер: Арніс Вецвагарс

«Запоріжжя»: Сізов (13 + 10 підбирань + 4 передачі – 6 втрат), Тітов (2), Френсіс (11 + 8 підбирань + 5 передач), Мальчевський (14 + 4 підбирання), Максвелл (11 + 6 підбиарнь) – старт; Соколенко, Міхєєв (4 – 3 втрати), Морозов (4 + 3 підбирання), Удрас (1)

Головний тренер: Станіслав Овдєєнко

МБК «Миколаїв» – БК «Запоріжжя». Післяматчеві коментарі головного тренера Станіслава Овдєєнка та гравця команди Романа Морозова

Станіслав Овдєєнко, головний тренер БК «Запоріжжя»:

– Прикра поразка не через рахунок і не те, що нам нічого не вдалося. Ми просто розклеїлися у важкий момент і не було гравця, який організує напад. Ми завжди намагаємося фокусувати уваги на грі в захисті, а сьогодні через кволий напад, який не могли організувати через відсутність травмованого основного розігруючого Ясіна Джозефа, команда просто посипалася в захисті. Це неприпустимо. Не повинно бути ніякого зв’язку між енергією, зусиллями, розмовами.

Протягом другої половини намагалися змінювати форми захисту і нападу, бути агресивними, а виглядали просто безглуздо. Замість кидків та ситуацій, які вимагаємо і відпрацьовуємо на тренуваннях, ми збилися на індивідуальні героїчні дії, які нікому не потрібні. Усі гравці професіонали, у кожного є спортивна гордість, ми розуміємо, що в неділю «Кривбас» буде свіжим, вони сьогодні не грали. Але такий вже розклад. Будемо виходити і битися в наступному матчі.

Роман Морозов, гравець БК «Запоріжжя»:

– По-перше, хочу вибачитися перед нашими вболівальниками за такий розгром. Повторився сценарій матчу як з «Прометеєм», коли першу половину граємо на рівних, а потім здаємося. Погано зіграли у захисті. Пропустили за першу половину 48 очок, але хоч в нападі виглядали більш менш. У другій половині взагалі розклеїлись, нічого не виходило, зробили 19 втрат. «Миколаїв» уже завівся, зал їх підтримував, вони влучали відкриті кидки, тому такий результат. Нам важко грати без основного першого номеру Ясіна Джозефа, який організовує наш напад. Сьогодні його бракувало.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»