Запоріжанки впорались із супротивом амбітної «Аланти»

Звітний поєдинок видався, мабуть, найбільш інтригуючим серед усіх матчів за участю запоріжанок у прем’єрних турах нового сезону.

Річ у тім, що дніпровський колектив, котрий декларує поточні медальні завдання, без сумніву мав бажання довести свою спроможність після втрати свого “головкома” Ольги Гостищевої, а також взяти реванш за поразку у передсезонному турнірі у Кам’янському. Натомість і у команди Гарія Єґіазарова на цю зустріч були свої не менш амбітні плани.
“Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ”, як і личить статусному фаворитові, відразу заволоділа ініціативою і лише одного разу дозволила суперницям зрівняти цифри на табло. Причому сталося це у дебюті стартової партії — 2:2. Надалі підлеглі Гарія Єґіазарова задавали тон у матчі, хоча і лідирували із незначною перевагою. Відрив від суперниць складав більшою мірою два-три очки. Дніпрянки постійно “підтискали”, але виважена командна робота запорізьких гравчинь принесла перший локальний успіх — 25:21.
Після нетривалої “розкачки” у другому сеті нашій команді вдалося повноцінно взяти під контроль ситуацію — 10:3, 15:7, 20:15. Такий розвиток подій у стислому вигляді чисел наочно підтверджує співвідношення сил у другій партії. Різницю у п’ять залікових балів запоріжанки зуміли зберегти і до завершення сету — 25:20.
Найгарячішою та шокуючою в емоційному сенсі стала третя партія. Приголомшливий спурт “Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ” 13:1 (!) мабуть повністю знімав будь-які питання стосовно визначення переможця. Однак, дніпрянки включились у гонитву. Причому створити повноцінний камбек суперницям ледь не допомогли самі наші дівчата. Першим тривожним дзвоником став відіграний шестиочковий гандикап “Аланти” — 13:7. Згодом ситуація загострилась ще більше — дніпрянки впритул наблизились у рахунку — 16:14. Не дивно, що за такого розвитку подій керманичеві запорізького клубу довелося двічі брати “хвилини” аби заспокоїти команду. І це “зіграло”. Кінцівку партії наші дівчата провели показово — не давши взяти під сумнів власні ігрові можливості. 25:19 та 3:0 у підсумку на користь “Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ”.
 Гарій Єґіазаров (головний тренер ВК “Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ”):
“За винятком ситуація, котра виникла у третій партії, загальні враження від гри у мене позитивні. На мій погляд, великий відрив у рахунку зіграв злий жарт із дівчатами. Проте, 3:0 у зустрічі із нашим одним із основних конкурентів це — 3:0. Тобто рахунок говорить сам за себе.
— За рахунок чого вдалося здобути сьогодні ці залікові бали?
— Вважаю, передусім за рахунок загальної командної гри. Ми обрали вірну тактику під час подачі. Загалом спрацювали усі наші загальні напрацювання.
— Як оцінюєте емоції самих дівчат після гри?
— Звісно, такі матчі дають великий викид адреналіну. Зараз він вже трохи вщухнув, але, переконаний, необхідний позитивний аспект після цього переможного результату, нам ще обов’язково знадобиться у майбутньому. Попереду кубкові зустрічі групового раунду, де нам знову дісталися у суперниці дніпрянки. Та й чемпіонат ще тільки-но розпочався”.
Нагадаємо, наступними ігровими випробуваннями для запорізького клубу стануть поєдинки другого етапу розіграшу “Кубку України ДМАРТ”. Матчі відбудуться на майданчику Академії “Прометея” 4-7 листопада. Крім господарок суперницями “Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ” стануть дніпровська “Аланта” та франківський колектив “Олімпія-ДЮСШ №2”. Подальшу боротьбу за другий за рангом національний трофей продовжать два колективи з квартету.
Прес-служба ВК “Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ”