БК «Запоріжжя» здобув першу перемогу в сезоні

 

Без Олександра Сізова та з трьома фол-траблами в заключній чверті баскетболісти «Запоріжжя» вирвали перемогу в «Черкаських Мавп»

 

10.10.2021. Суперліга Windrose. ПС «Юність».

БК «Запоріжжя» – БК «Черкаські Мавпи» 82:75 (22:21, 17:23, 25:11, 18:20)

 

«Запоріжжя»: Джозеф (14 + 3 підбирань + 9 передач), Міхєєв (5 + 3 передачі), Френсіс (19 + 9 підбирань), Мальчевський (14 + 3 підбирання), Максвелл (13 + 11 підбирань + 4 передачі) – старт; Удрас (12 + 10 підбирань), Тітов (4), Морозов (1). Головний тренер: Станіслав Овдєєнко

 

«Черкаські Мавпи»: Первіс (10 + 4 передачі), Кольченко (5), Ткаченко (15 + 10 підбирань + 4 передачі), Максвелл (15 + 12 ), Балабан (10) – старт; Хамільтон (14), Попов, Скіра, Конате (4 + 6 підбирань), Бондаренко (3 підбирання), Приймак (2). Головний тренер: Максим Міхельсон

 

Гра в останніх матчах БК «Запоріжжя» вселяла надію в серцях місцевих уболівальників. Попередні поєдинки з грізними суперниками – «Дніпром» та «Будівельником» команда Станіслава Овдєєнка проводила на рівних, але запоріжці все одно поступалися. Зустріч із «Черкаськими Мавпами» була шансом для господарів перервати ланцюг невдач. На жаль, у цьому матчі запоріжцям  не міг допомогти Олександр Сізов, який травмувався у грі з «Будівельником».

 

Повели в дебюті матчу гості. Двома вдалими кидками відзначився сербський центровий Дарко Балабан. Дейшон Френсіс відповів двома ендванами – 6:4. Стартовий успіх «Запоріжжя» закріпив Віталій Мальчевський влучною «трьохою». Зупинити ривок господарів 9:0 зумів Дювон Максвелл, але наблизитися в рахунку не вдавалося через результативність канадського розігруючого Ясіна Джозефа. Першу половину стартової чверті запоріжці виграли 13:8. Після медіа тайм-ауту гості зрівняли рахунок завдяки серії результативних дій Айзека Хамільтона та Івана Ткаченка – 18:19. Згодом Сергій Приймак зробив «+3» для своєї команди. Та надалі настав час для Евана Максвелла. Спочатку бігмен «Запоріжжя» реалізував штрафний, а потім влучив відкритий кидок – 22:21.

 

Друга чверть розпочалася з ривка гостей 2:7. Двічі відзначився Іван Ткаченко, Айзек Хамільтон додав ще «трьоху». Натомість у запоріжців приціл збився. «-9» на табло змусили Станіслава Овдєєнка брати тайм-аут. Хвилинна перерва пішла на користь гравцям «Запоріжжя». Еван Максвелл влучив із середньої дистанції, Віталій Мальчевський оформив чергову «трьоху» – 33:37. Але до перерви наздогнати в рахунку «Мавп» не вдалося. Гості лідирували перед великою перервою – 39:44.

 

Третя чверть принесла багато сюрпризів «Черкаським Мавпам». Із перших секунд запоріжці організовано діяли в нападі та захищалися. Триочкові Мальчевського та Міхєєва змусили Максима Міхельсона брати тайм-аут – його команда поступалася 52:46. Після хвилинної паузи справи у гостей не покращилися. Мальчевський влучив ще два дальні, а Дейшон Френсіс встановив рахунок – 60:49.

 

Заключна 10-хвилинка розпочалася з очок Якова Тітова. Та надалі програні дуелі в нападі та захисті змусили Станіслава Овдєєнка брати ранній тайм-аут – «Мавпи» скоротили дистанцію до 7 очок. Усередині чверті вже троє гравців «Запоріжжя» опинилися на фол-траблах, а штрафні Дювона Максвелла наблизили гостей у рахунку – 75:69. У важливий момент підвів «Черкаські Мавпи» Родні Первіс, який саме через перебір фолів залишив партнерів без основного розігруючого. Це коштувало його команді 4 пропущених очок – 80:71. Так запоріжці отримали необхідний заряд емоцій для успішного завершення протистояння – 82:75.

 

Найрезультативнішим у складі «Запоріжжя» став Дейшон Френсіс із 19-ма набраними очками, до яких він додав ще 9 підбирань. Дабл-даблом відзначились Еван Максвелл – 13 очок та 11 підбирань і Антанас Удрас – 12 очок та 10 підбирань. Загалом, майже вся стартова п’ятірка запоріжців мала «+10» у графі набрані очки. Тепер на команду Станіслава Овдєєнка 15 жовтня чекає виїзний поєдинок проти «Тернополя», а 17 жовтня з «Київ-Баскетом», кольори якого в цьому сезоні захищає екс-гравець нашої команди Майк Кеффі.

 

Станіслав Овдєєнко, головний тренер БК «Запоріжжя»:

 

– Найпозитивніші емоції. Це наша перша перемога, моя перша як тренера і мій перший технічний фол. Вітаю всіх наших уболівальників, наших земляків, керівництво клубу, гравців, тренерський штаб, усіх людей, які підтримують нас. Багато людей навколо команди відчували, що нам потрібна ця підтримка. У нас остання перемога була місяць тому на передсезонному турнірі. Ось цей місяць був важкий в ментальному плані, тому що важко без перемог. Хлопці розуміють, що ми все робимо вірно, ми тренуємося, нам просто чогось постійно бракувало. Нехай хлопці відчують цей смак перемоги і з таким зарядом впевненості та позитивного настрою ми будем рухатися вперед.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»