БК «Запоріжжя» здобув вольову перемогу над «Одесою»


Програючи «-14», запоріжці зуміли оформити ефектний камбек і завершити друге коло чемпіонату домашньою перемогою

 

БК Запоріжжя – БК Одеса 88:80 (14:25, 22:16 26:22, 26:17)

 

«Запоріжжя»: Холтон (19 + 6 підбирань), Теряник (4), Мироненко (7), Хілл (15 + 6 підбирань), Пресслі (11 + 10 підбирань) – старт; Буц (6 + 5 підбирань + 4 передачі), Віт. Биков, Трент (26 + 7 підбирань + 9 передач + 3 перехоплення – 4 втрати), Тарасенко, Овдєєнко

Головний тренер: Валерій Плеханов

 

«Одеса»: Ткачук (1 + 5 передач), Щепкін (4 – 4 втрати), Пустозвонов (20 + 6 підбирань + 4 передачі), Хелманіс (13 + 6 підбирань), Шеляковс (3) – старт; Вітолс (5), Бєліков (12 + 5 підбирань + 4 передачі), Прокопенко (16), Балабан (1), Новіков (5)

Головний тренер: Олег Юшкін

 

Одесити розпочали матч за кращим сценарієм для себе. Команда Олега Юшкіна домінувала на периметрі, виконавши у стартовій чверті 10 дальніх кидків, половина з яких досягала мети. Ще однією проблемою запоріжців стали втрати. Їх команда Валерія Плеханова зробила аж дев’ять. Все це у купі призвело до програної 10-хвилинки – 14:25.

 

Максим Пустозвонов, який встиг приловчитися до кілець у палаці спорту «Юність», коли приїжджав разом зі збірною України, продовжував набирати очки за допомогою дальніх влучань. Гості спромоглися збільшити різницю до «+14», а лідер дальної артилерії одеситів реалізував усі чотири кидки у першій половині. Однак усередині другої чверті запоріжці почали «чіплятися» у захисті, Кіндалл Хілл віднайшов свій дальній кидок та після зароблених очок Андрія Мироненка, який у першій половині провів найбільше ігрового часу у своїй команді, рахунок став 34:38. Запоріжці набирали більшість своїх очок у швидких відривах, Джервон Пресслі давав господарям перевагу у трисекундній зоні, встигаючи набирати очки та вигравати підбирання. На велику перерву «Одеса» йшла у статусі лідера – 41:36.

 

На старті третьої чверті гості ще раз влаштували спурт, двічі реалізувавши кидки з-за дуги (відзначилися Хелманіс та Пустозвонов) і різниця в рахунку знову перевалила за «десяток». Після цього у гру включився той, хто до цього був майже непомітний. Малік Трент менше ніж за п’ять хвилин набрав 10 очок до свого індивідуального доробку і запоріжці уже на рівних билися з «Одесою». Проявив свої снайперські здібності Майкл Холтон, який відзначився сімома очками у чверті, хоча «Одеса» все ще залишалася лідером перед заключним відрізком – 63:62.

 

Остання чверть для гостей розпочалася із тривожного невлучного дальнього кидка від Максима Пустозвонова. До цього шутер «Одеси» реалізував усі шість своїх спроб (!). Проблем команді Олега Юшкіна додав Малік Трент, який остаточно розігрався і зупинити його уже було неможливо. Він штампував набрані бали, роздавав асисти, встигав на підбираннях і перехопленнях – робив усе те, що і личить кращому гравцеві Суперліги Парі-Матч попереднього місяця. Запоріжці значно покращили свій відсоток реалізації фолів, і якраз штрафні та фоли стали головною проблемою «Одеси». Упродовж всієї гри команда Олега Юшкіна реалізувала лише половину своїх кидків з лінії. До того ж, часто збиваючись на порушення, одразу декілька гравців «Одеси» опинилися на фол-траблах і першим майданчик покинув якраз капітан – Олександр Бєліков, до того ж він отримав неспортивний фол у той час, коли його команда психологічно «поплила». Це дало змогу господарям завершити поєдинок без нервів і оформити вольову перемогу 88:80.

 

Наступний матч для БК «Запоріжжя» відбудеться за два тижні. 21 грудня у палаці спорту «Юність» наша команда прийматиме МБК «Миколаїв»

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»