Баскетболісти «Запоріжжя» провели контрольний матч із чинним володарем Кубка України

Сьогодні в Дніпрі команда Станіслава Овдєєнка зустрічалася з «Будівельником». Поєдинок відбувся у закритому режимі – трансляція та протокол гри не велися. Також варто відзначити, що до Дніпра не поїхали травмовані Антанас Удрас та Іван Міхєєв.

Тим не менш, стартову чверть запоріжці виграли переконливо – 36:23. У другій вже кияни відповіли ривком, вирівнявши ситуацію – 60:60. Після великої перерви все-таки «Будівельнику» вдалося довести справу до перемоги – 109:97.
Рівно за тиждень БК «Запоріжжя» стартує в Суперлізі Windrose матчем із учасником групового етапу Ліги Чемпіонів – «Прометеєм» Гра відбудеться на виїзді, 26 вересня, у Слобожанському.
Станіслав Овдєєнко, головний тренер БК «Запоріжжя»:
– На жаль, після матчів у Миколаєві в команді сталася серія мікротравм, кілька людей підхопили простудні захворювання, тому весь тиждень тренувальний процес вели не в повному складі. Вирішили дати більше часу гравцям на відновлення, на заліковування травм. Головне – підійти до першого офіційного матчу сезону в оптимальному складі, і в оптимальних кондиціях. Гру з «Будівельником» розглядали в якості останньої перевірки перед сезоном. Треба було закріпити наші напрацювання, перевірити себе на фоні нового для нас суперника, до того ж, надзвичайно сильного. У «Будівельника» відмінної якості напад, хороший захист, вони виконують багато триочкових кидків, тому рахунок свідчить сам за себе. Перша чверть для нас була зразковою – доводили м’яч до абсолютно відкритого гравця, повністю виконували всю установку в захисті. Для хлопців важливим було ще раз відчути ігровий ритм, нам, як тренерському штабу, перевірити кілька нових ідей. Тиждень лишається до старту сезону. Будемо підводити хлопців до оптимальної форми, щоб всі були готові фізично та морально. Сезон обіцяє стати довгим та важким, але в той же час цікавим і непередбачуваним.
Прес-служба БК «Запоріжжя»