Запоріжці показали аскетичні апартаменти олімпійського селища в Токіо, славнозвісні картонні ліжка і диво-унітаз ВІДЕО

 

Частина запорізьких легкоатлетів вже заселилася в олімпійське містечко Токіо. Вже отримали тимчасову олімпійську «прописку» стрибун у воду Олег Сербін, плавці Сергій Шевцов і Сергій Фролов та легкоатлети Катерина Климюк і Микита Барабанов.

наші спортсмени вже встигли поділитися враженнями від своїх олімпійських апартаментів — прагматичні японці зробили їх дуже аскетичними і мінімалістичними. з дизайном та оздобленням занадто не мудрували.

 

-Таке враження, ніби зробили стіну з гіпсокартону і вирішили не шпаклювати, — відзначила спринтерка Катерина Климюк, — Та головне що я тут, — мудро резюмує Катерина.

 

Серед позитиву, спортсмени відзначають надзвичайно чисту воду, яку можна пити прямо з крану, надзвичайний краєвид на олімпійське містечко, та високо-технологічний унітаз.

 

Катерина та Сергій Фролов показали і славнозвісні картонні ліжка, новини про які вже встигли облетіти вест світ. Ці ліжка зроблені з картону і збираються з модульних деталей, а після проведення ігор будуть передані різним організаціям для подальшого використання.

Спеціально для олімпійського селища японський виробник Airweave виготовив 18 тисяч таких ліжок і матраців, 8 тисяч з яких потім будуть використовуватися на Паралімпійських іграх. Корпус ліжка зроблений з переробленого картону, модульний матрац — з синтетичних волокон, які можна переробляти необмежену кількість разів. Незвичайна меблі цілком і повністю відповідає основній ідеї Олімпіади 2020 на Токіо: зробити цю подію максимально екологічним і стійким за допомогою інноваційних рішень і технологій. Ліжка відрізняються малою вагою і легко збираються і розбираються. Ввтім жителі олімпійського містечка не в захваті від екологічної новинки — нарікають, що вони занадто вузькі для високих атлетів, а у узголів’їв не передбачено розеток.