БК «Запоріжжя» завершує комплектацію визначальним підписанням

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Останнім новачком БК «Запоріжжя» сезону 2021/22 став американський захисник Дейшон Френсіс

 

Таким чином кадрова підготовка БК «Запоріжжя» до нового сезону практично завершена. Новачками команди стали легіонери – литовський форвард Антанас Удрас, канадський захисник Ясін Джозеф та американці – форвард Еван Максвелл і скорер Дейшон Френсіс. До того ж зі срібного складу БК «Запоріжжя» залишаться в команді досвідчені Олександр Сізов і Віталій Мальчевський та молоді надії запорізького баскетболу Іван Міхєєв, Яків Тітов, Роман Морозов, Рустам Рагімов та Данило Соколенко.

Дейшон Френсіс (195 см, 95 кг) народився 26 січня 1996 року в м. Індіанаполіс (США). Вищу та баскетбольну освіту отримав у трьох університетах – Вісконсина, коледжі Мідленда та Техаському, що розташований у м.Одеса (штат Техас, США).

Європейську кар’єру розпочав у сезоні 2018/19 в чемпіонаті Ліхтенштейну. Там Френсіс захищав кольори БК «Арантія Лярошет», де в 24 матчах чемпіонату набирав у середньому 26,4 очка, 9,4 підбирання та 4,8 передачі.

У позаминулому сезоні Дейшон встиг зіграти декілька матчів у Лізі розвитку НБА за БК «Ріо Гранде Воллей Вайпер», а потім виступав у Грузії в складі БК «Мега». У минулому сезоні американський скорер грав у чемпіонаті Фінляндії за БК «Нокія», де у 18 матчах чемпіонату набирав у середньому 17,4 очка, 6,3 підбирання та 3,1 передачі за 32 хвилини.

 

Пресс-служба БК «Запоріжжя»