У Запоріжжі провели захід на честь старту ХХХІІ Літніх Олімпійськіх Ігор

Сьогодні у Токіо урочисто відкриють ХХХІІ Літні Олімпійські Ігри. На головних змаганнях планети Запорізьку область представлятиме вісім спортсменів: легкоатлети — Микита Барабанов, Катерина Климюк, Анастасія Бризгіна; стрибуни у воду – Вікторія Кесарь, Олег Сербін; плавці – Сергій Фролов, Сергій Шевцов; борець греко-римського стилю – Парвіз Насібов.

Традиційно на підтримку місцевих атлетів, які виступають на Олімпіаді, у Запоріжжі влаштовують масштабний захід – підняття прапору Національного Олімпійського Комітету України та Державного прапору України.

Сьогодні такий захід пройшов на площі біля Запорізької обласної державної адміністрації. Цього року свято підняття прапора зібрало керівників області і міста, провідних тренерів, директорів спортивних закладів та спортсменів. Почесними гостями стали тренери спортсменів, які цими днями виступатимуть в Токіо  — ЗТУ Євген Чертков (тренер Парвіза Насібова), ЗТУ Надія Артюх (перший тренер Сергія Шевцова), Олена Рурак (тренер Микити Барабанова). А також золотий фонд запорізького спорту – чемпіони Олімпійських Ігор Ольга Стражева та Генадій Рєзанов, бронзова призерка Олімпійських Ігор Олеся Повх.

Відкрив свято голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух.

-Днями ми зв’язалися з нашими олімпійцями, і привітали їх! Сказали, що вони вже наші переможці, адже взяти участь в олімпіаді – вже велике  досягнення! З мільйонів спортсменів це право виборюють лише сотні, від України цього року поїхало 158 спортсменів, а від Запоріжжя —  8 це вже перемога! Вони для нас всі герої! — сказав, вітаючи присутніх Олександр Старух, — Спорт для нас цього року буде в особливому пріоритеті ми, за дорученням Президента,  створюємо разом з усіма громадами активні парки,  будуються стадіони,  тому що спортивна інфраструктура, це варто нам відверто визнати – не в дуже гарному стані. Нещодавно президент запустив нову програму ремонту  дитячо-юнацьких спортивних шкіл, і зі ста таких шкіл в Україні, десять буде відремонтовано у Запоріжжі – це хороший показник. Також, разом з депутатами обласної ради, докладемо всих зусиль аби у нас запрацювала протягом року наша ШВСМ. Все це не просто, але  ми будемо робити так, щоб у вас умови були гідні! Щоб люди, які прославляють нашу країну  так само відчували повагу і турботу про себе!

 

Також з нагоди Дня тренера голова облдержадміністрації вручив грамоти тренерам Євгену Брехову та Любові Букіній.

Урочисто підняли прапори України на НОКУ над головною площею Запоріжжя олімпійські чемпіони Ольга Стражева та Генадій Рєзанов.

Першим із запоріжців на Олімпіаді в Токіо виступатиме стрибун у воду Олег Сербін – 26 липня він виступатиме на вишці 10 м в синхронних стрибках з Олегом Сербіним.

-Незважаючи на те, що Олімпійські Ігри було відтерміновано на рік,  наші спортсмени олімпійці мали всі належні умови. Що стосовно  підтримки з обласного бюджету – повністю всі змагання були профінансовані і вони мали участь взяти участь в усіх  ліцензійних змаганнях.  На початку цього олімпійського циклу ми планували що десять запоріжців виконають олімпійські нормативи, але пандемія внесла свої корективи, і вийшло вісім, — розповіла начальниця управління фізичної культури молоді та спорту ЗОДА Наталя Власова.