«Київ-Баскет» зупиняє переможну серію «Запоріжжя»

Команді Валерія Плеханова не вдалося продемонструвати свої сильні якості в першому матчі півфінальної серії

25.05.2021. Суперліга Паріматч. Плей-оф. 1/2 фіналу. Перший матч. ПС «Венето» (Київ). БК «Київ-Баскет» – БК «Запоріжжя» 77:53 (27:10, 20:14, 13:19, 17:10)

«Київ-Баскет»: Мессі (4 + 7 передач + 4 перехоплення), Близнюк (9 + 5 підбирань + 6 передач), Крутоус (8 + 6 підбирань + 3 передачі), Ковальов (6 + 4 підбирання), Коренюк (13 + 6 підбирань) – старт; Янг (12), Павлов (8 + 4 підбирання), Тібодо (8 + 4 підбирання), Мішула (9)

Головний тренер: Айнарс Багатскіс

«Запоріжжя»: Кеффі (16 + 5 передач), Сізов (7 + 3 підбирання), Мальчевський (5), Грицак (4), Тихонов (9 + 8 підбирань + 2 блок-шоти) – старт; Міхєєв (3), Тітов (3), Рагімов, Морозов, Маяускас (6 + 8 підбирань)

Головний тренер: Валерій Плеханов

Для того, щоб розраховувати на медалі, «Запоріжжю» потрібно неодмінно проходити «Київ-Баскет». Виліт «Будівельника» у чвертьфіналі позбавив нашу команду шансів на «бронзу». Нагадаємо, що ФБУ скасувала «бронзову» серію в цьому сезоні, а медалі за третє місце отримає та команда, яка поступиться у півфіналі, але матиме кращу позицію за підсумком регулярного чемпіонату.

Перший матч півфінальної серії плей-оф у столиці відверто не задався у «Запоріжжя» від самого початку. Обмінявшись результативними атаками, далі в команди Валерія Плеханова з’явилися втрати, які «Київ-Баскет» трансформував у лідерство – 13:4. Після тайм-ауту наставника запоріжців проблеми, на жаль, не зникли. Проблеми з реалізацією переслідували всю команду. Кияни краще атакували і захищалися, тоді як лідерам «Запоріжжя» ніяк не вдавалося знайти свою гру. Майк Кеффі до великої перерви не реалізував жодного кидка з гри. Програний щит, більша кількість втрат та позамежний рівень концентрації «Київ-Баскета» дав господарям фору «+23» ще в першій половині. Велика перерва була дуже потрібна гравцям «Запоріжжя» для усвідомлення того, що відбувається.

Розмова у перерві подіяла. У третій чверті захист покращився, а в нападі зумів проявити себе Майк Кеффі. Він один забив стільки вся команда суперника за чверть – 13 очок. Виграний відрізок зберігав надію, що вдасться повернутися у цей дуже важкий матч, однак склад «Київ-Баскета» формують надзвичайно якісні та досвідчені виконавці, які просто не мали права відпускати таку гру. Міні-ривки «Запоріжжя» спонукали Айнарса Багатскіса до тайм-аутів, але не більше. За п’ять хвилин до кінця гості поступалися «-16». Дві поспіль втрати запорізькими гравцями дозволили «Київ-Баскету» набрати п’ять очок поспіль, після чого Валерій Плеханов зняв з гри лідерів та дав можливість завершити зустріч молодим гравцям. Перший раунд півфінальної стадії плей-оф переконливо виграв «Київ-Баскет» – 77:53.

Можливості баскетболістів «Запоріжжя» абсолютно перевищують рівень сьогоднішньої гри і підсумковий результат. На жаль, від самого початку реалізація серйозно підводила, що й призвело до блідої гри в нападі, не применшуючи заслуги захисної роботи «Київ-Баскета». Запоріжці можуть краще і більше, що неодноразово доводили в цьому сезоні. На висновки буде лише один день. Уже в четвер, 27 травня команди проведуть другий матч серії у столиці, де налаштованість гравців «Запоріжжя» довести випадковість сьогоднішнього результату буде максимальною.

 

Валерій Плеханов, головний тренер БК «Запоріжжя»:  

–Вітаю з абсолютно заслуженою перемогою «Київ-Баскет». Сьогодні одна команда вийшла пограти, інша – перемогти. На жаль, всі 10 наших гравців так і не потрапили в гру. Ми говорили, що ступінь жорсткості буде максимальною, «Київ-Баскет» до цього був готовий краще. Це не применшує заслуг суперника, «Київ-Баскет» виглядав сьогодні просто розкішно. У них все вдавалося і в нападі, і в захисті – рейтинг ефективності 103 проти 36. Далі можна статистику не розглядати. По всім показникам ми програли. Тут дві причини: по-перше, дуже стабільна, грамотна, агресивна гра «Київ-Баскета» і зовсім беззуба наша. Давно ми не програвали, незвичне відчуття, але ніякої трагедії. Навіть якби ми грали сьогодні максимально добре, не факт, що б перемогли. Сьогодні дуже класну гру видав «Київ-Баскет». Будемо розбирати помилки, проаналізуємо, щось змінимо, але не будемо хлопчиками для биття. Є заради чого грати далі. Коли зайшов сьогодні в роздягальню у великій перерві, запитав у гравців: «Ви готові грати далі чи ми закінчили сезон?» – усі встали і сказали будемо грати. Я сподіваюсь на це. Що ми зберемося і вже післязавтра покажемо інший рівень баскетболу.

Прес-служба БК «Запоріжжя»