Запорізькі сумоїсти тріумфували на домашньому чемпіонаті України

Три дні Мелітополь приймав чемпіонату України з сумо серед юнаків, юніорів та молодших юнаків. Змагання з традиційного японського єдиноборства проходили у Запорізькій області вперше, і забрали 611 учасників 12 областей.

Честь Запорізької області захищали 120 спортсменів з Василівки Токмака, Енергодара, Оріхова, Мелітополя та  Кам’янки-Дніпровської.

У підсумку господарям змагань вдалося тріумфувати в трьох, з чотирьох вікових категорії чемпіонату України. Запоріжці виграли командну першість серед спортсменів до 12, до 14 та до 16 років. А в змаганнях спортсменів до 18 років, наша команда стала третьою.

За результатами національних змагань два десятки представників Запорізької області відібралися на прийдешні чемпіонаті Європи у різних вікових категоріях.

Національна федерація сумо на високому рівні оцінила рівень проведення змагань у Запорізькій області. Зокрема, вперше з 2014 року діти окрім медалей отримали пам’ятні подарунки – сувеніри з символікою сумо підготував всім призерам спортивний клуб «ХортА».

Окремо відзначили роботу мелітопольської міської ради, яка зуміла провести змагання з такою кількістю учасників на високому рівні, навіть в умовах карантину. Чемпіонат України пройшов з дотриманням протиепідемічних вимог. Наприклад, кожні 20 хвилин змагань робили перерви для дезинфікування приміщення.

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»