Молоді василівські сумоїсти вдало виступили  на чемпіонаті України

В Рівному відбувся  чемпіонат України з сумо серед спортсменів до 12 , 14 , та 16 років. За нагороди та путівки на чемпіонат Європи сперечалася вражаюча кількість учасників — понад півтисячі!

 

Запорізьку область представляє 15 спортсменів , в тому числі семеро вихованців василівського СК «ХортА»: сестрички Вероніка та Ліза Павліченко, Ірина Дорошенко, Сергій Буряк , Данило Дрожин, Антон Чепур і Данило Капранчук , під керівництвом ЗТУ Романа Білки.

В перший день змагалися за медалі найменші суматорі до 12 років. Одразу вдалося відзначитися представникам «Хорти». 9 — річна Вероніка Павліченко , виступаючи серед старших та важчих суперниць у категорії до 30 кг (а вага нашої борчині 25 кг) виграла три поєдинки і дісталася фіналу. У боротьбі за золото наша Дюймовочка , нажаль, програла і стала володаркою срібла. Втім має шанс поїхати на чемпіонат Європи, адже відбір проходять перші та другі номери. Ще один василівський спортсмен Сергій Буряк дістався бронзового фіналу, де потерпів невдачу , і посів п’яте місце чемпіонату країни.

У вечірній програмі змагалися спортсмени до 14 років. Данило Дрожин, виступаючи в абсолютній ваговій категорії, вигравав чотири зустрічі і дістався фіналу. У боротьбі за золото сильнішим виявився опонент з Вінниці , а Данило поклав ще одне срібло у скарбничку «Хорти».

В останній день змагань на дахьо сперечалися суматорі до 16 років, повний комплект медалей у цій віковій категорії вибороли вихованці СК «ХортА «. Чотири перемоги принесли титул чемпіонки України Ірині Дорошенко (50 кг). Срібло у змаганнях старших спортсменок здобула 14-річна Ліза Павліченко , якій напередодні не пощастило у своїй віковій категорії. Бронзою доповнив комплект Антон Чепур. У його вазі 65 кг була рекордна кількість учасників. Антон провів шість поєдинків , п’ять з яких виграв , і посів третє місце.

Також відзначимо успіх енергодарського спортсмена Олександра Соколика, який став чемпіоном України в найпрестижніший, абсолютній ваговій категорії.

Крім того збірна Запорізької області, складена з вихованці СК «ХортА » Антона Чепура, Данила Капранчука, Данила Дрожина та енергодарця Артема Лосєва, посіла друге місце в командних змаганнях «стінка на стінку «. Наші богатирі були сильнішими за команди Миколаївської, Донецької і Вінницької областей, а у фіналі поступилися сумчанам.

 

СК «ХортА»