БК «Запоріжжя» здобув впевнену перемогу над МБК «Миколаїв»

БК «Запоріжжя» безжально нокаутував суперника на своєму майданчику, здобувши четверту перемогу в сезоні над «корабелами»  

БК «Запоріжжя» – МБК «Миколаїв» 95:63 (24:11, 33:12, 18:25, 20:15)

«Запоріжжя»: Кеффі (5 + 6 передач), Сізов (17 + 4 передачі – 4 втрати), Мальчевський (11), Грицак (6 + 11 підбирань + 3 перехоплення), Тихонов (10 + 7 підбирань + 3 передачі) – старт; Рагімов (8), Тітов (13 + 4 підбирання + 3 передачі), Маяускас (11 + 7 підбирань + 3 передачі), Міхєєв (10 + 3 підбирання), Морозов (4 + 7 підбирань – 4 втрати). Головний тренер: Валерій Плеханов

«Миколаїв»: Колтер (14 + 4 підбирання + 5 передач), Едж (10 + 5 підбирань + 4 передачі), Дубоненко (13 + 5 перехоплень), Заплотинський (8 + 3 підбирання + 3 перехоплення), Едріан (16 + 8 підбирань – 4 втрати) – старт; Лихой, Лук’ян, Боднар (2 + 3 передачі). Головний тренер: Валентин Берестнєв.

«Миколаїв» приїхав до Запоріжжя із кадровими втратами: одразу троє гравців – Макс Конате, Сергій Приймак та Андрій Хохоник не могли допомогти аутсайдеру чемпіонату в битві з мотивованим суперником. У запоріжців гру пропускав Джош Форчун – його повернення на майданчик відкладається ще мінімум на тиждень.

Інтрига у цьому матчі протрималася лише стартові три хвилини. «Миколаїв» вів у рахунку на той момент 7:9, але після тайм-ауту Валерія Плеханова господарі видали приголомшливий ривок 15:0. Олександр Сізов, Майк Кеффі та Іван Міхєєв засипали ворожий кошик триочковими, показавши гідний приклад своїм партнерам. У подальшому запоріжці продовжили дивовижним чином влучати дальні, тому на 12-й хвилині матчу мали вже 20 очок переваги. Фактично до перерви підопічні Валерія Плеханова зробили свою справу. Величезна перевага за всіма статистичними показниками вилилася у загальний результат – 57:23. Сізов та Мальчевський мали по три влучних постріли з периметра (3/4 – 75%), Грицак, Маяускас і Тихонов забезпечували перевагу на підбираннях (25/13). Шість асистів Кеффі давали тотальну різницю за кількістю результативних передачах (15/4). Та найголовніше, що тренерський штаб «Запоріжжя» мав змогу для широкої ротації з «великими» хвилинами для молоді.

Єдиний незадовільний відрізок у матчі – це третя чверть. Після великої перерви господарі грали без Майка Кеффі, який відпочивав напередодні значно важливішого протистояння з «Прометеєм». Варто віддати належне й «Миколаєву». У складі гостей так само було багато молодих гравців, які не знітилися після провалу в першій половині та зуміли виграти третю чверть – 18:25. Перезарядившись на останню 10-хвилинку, запоріжці знову включили азарт. Олександр Сізов у підсумку встановив власний рекорд Суперліги за кількістю триочкових влучань з прекрасним відсотком (5/6 – 83%), що стало приємним подарунком до дня народження доньки. Саме капітан «Запоріжжя» з 17 набраними очками взяв сьогодні статус найрезультативнішого гравця зустрічі. Партнери не відставали – в підсумку абсолютно всі гравці, хто виходив на майданчик, набирали очки, а шістьом підкорилася позначка у «10+».

Прекрасна команда робота, де свій внесок зробили молоді гравці Яків Тітов (13 очок), Іван Міхєєв (10 очок), Рустам Рагімов (8 очок) та Роман Морозов (4 очки). Окремо варто відзначити 11 підбирань від ще одного молодого гравця команди Андрія Грицака.

Баскетболісти «Запоріжжя» закривають сезонну серію яскравою перемогою над «Миколаєвом» – 95:63, роблять подарунок своєму капітану та всім вболівальникам і в прекрасному настрої будуть готуватися до візиту «Прометея». Ця зустріч вже в неділю, 18 квітня, в палаці спорту «Юність» о 14:00.