«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» провела два матчі проти лідерів Суперліги

У 9 турі вітчизняної Суперліги волейболісткок «Орбіти»чекало непросте випробування матчами проти лідерів елітного дивізіону — южненського «Хіміка» та Кам’янського «Ппрорметею», в гостях у якого і проходили ігри. 

29.01.2021
Кам’янське. СК «Прометей».
Волейбол. Чемпіонат України. Суперліга. 9 тур.
СК «Прометей» (Кам’янське) — «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» (Запоріжжя) 3:0 (25:11, 25:14, 25:15)
Дива не сталося. Будемо відверті, наразі «Прометей» є визнаним претендентом на чемпіонський трон, котрий має відмінний ростер досвідчених виконавиць із титулами, а також солідну фінансову складову, що дозволяє залучати під клубні прапори гравчинь навіть із далекого зарубіжжя. Не дарма ж у кам’янчанок «нуль» у графі поразок. Втім, як кажуть, без поразок не буває і перемог…
Ще у дебюті звітного матчу стало зрозумілим, що рідному паркеті господарки свого не втратять. Підопічні болгарського наставника Івана Петкова невимушено розібрались із запоріжанками у першому сеті – 25:11.
Більш складною для волейболісток «Прометея» стала друга партія, коли дружина Гарія Єґіазарова оговталась від стартової навали опоненток. Наші дівчата у дебюті вели у рахунку 7:2, згодом деякий час тримались на рівних із амбітними суперницями, а потім зуміли мінімально повести – 12:11. На жаль, цього виявилось недостатньо аби переломити хід поєдинку та виграти бодай сет. Розігрітий «Прометей» включився у роботу і на куражі видав вражаючий ігровий відрізок 14:2. 25:14 – рахунок другої партії.
Третій сет керманичем тренерського штабу запоріжанок був використаний у максимальній ротації та спробах різних варіантів гри із резервістками у складі. Так на майданчику одночасно були задіяні Діана Окоро, Поліна Пасс та ліберо Аліка Луценко. Зрозуміло, що за таких обставин кам’янчанки впевнено довели гру до переможного результату — 25:15 та 3:0 у підсумку.
Гарій Єґіазаров (головний тренер ВК «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»):
«Моментами грали непогано, однак, на жаль, це лише епізоди. Сьогодні ми зустрічались із гарно організованою, збалансованою командою. Нашої потужності не вистачає «перебивати» «Прометей». Суперниці демонструють досить швидкий волейбол, на відміну від решти команд Суперліги, тому нам дійсно було важко. Особливо враховуючи наші проблеми на блоці у трьох «розстановках».
Найважливіше це винести уроки після подібних матчів. Варто визнати і те, що, насправді, на наших недосвідчених дівчат помітно тисне авторитет таких суперниць. Тому для них це була гарна нагода відчути міць обізнаних гравчинь, аби потім взяти собі до уваги найбільш корисне».
30.01.2021
Кам’янське. СК «Прометей».
Волейбол. Чемпіонат України. Суперліга. 9 тур.
«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» (Запоріжжя) — «Хімік» (Южне) 0:3 (14:25, 21:25, 16:25)
«Хімік»: Кириченко 19 (15 — атака, 2 — блок, 0 — подача), Тайнара 4 (3,0,1), Снід 1 (1,0,0), Бойко 5 (2,2,1), Скрипак 2 (0,2,0), Фролова 8 (6,2,0); Нємцева (л), Сингх (л), Яковчук 9 (9,0,0), Степановська (к), Хобер 6 (5,1,0), Великоконь 1 (1,0,0), Маєвська 1 (1, 0,0), Микитюк 2 (1,1,0)
Головний тренер: Євген Ніколаєв
«Орбіта»: Лучко 3 (1,2,0), Пасс 8 (8,0,0), Жук (к) 4 (3,1,0), Пугач 8 (6,1,1), Гужва, Савченко 4 (3,1,0); Ніколайчук (л), Луценко (л), Окоро 2 (2,0,0)
Головний тренер: Гарій Єґіазаров
Судді: Є.Умінський (Харків), К.Гранько (Харків),
Тривалість матчу: 63 хв. (20+23+20)
Набрані очки: 75-51 (47-23 — атака, 9-5 — блок, 3-1 — подача, 16-22 — помилки суперника)
Черговий поєдинок проти одного з претендентів на пальму першості у поточному сезоні виявився схожим на попередній матч запоріжанок. Підлеглі Гарія Єґіазарова, як і у зустрічі із «Прометеєм», програли стартовий сет без варіантів – 14:25, але у другій партії вчинили значний опір команді на чолі із Євгеном Ніколаєвим. Суперницям деякий час довелося наздоганяти запоріжанок у рахунку (1:4, 5:8), однак, на жаль, то був лише фрагментарний успіх «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ». У подальшому южанки переломили хід поєдинку та заволоділи ігровою ініціативою. Як наслідок – розвинення успіху першого сету – 25:21.
Без інтриги відбувся третій сет звітного матчу. Волейболістки «Хіміка» потужно виглядали в атаці та переграли запоріжанок на блоці. 25:16 і 3:0 на користь южненської команди у підсумку.
Гарій Єґіазаров (головний тренер ВК «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»):
«Ми сьогодні грали без Наталі Луханіної, замість якої повністю провела матч Поліна Пасс. У заключній, третій партії, я замість Антоніни Жук поставив Діану Окоро. Тобто спробував ці дві заміни. У Луханіної незначне ушкодження, тому ми її дещо поберегли. Протистояти таким командам як «Хімік», або «Прометей», неповним складом, ще раз можу повторити свою думку, дуже важко. Але завдання у нас було конкретне – боротися у кожній зустрічі. Суперники відмінно організовані, я маю на увазі лідерів чемпіонату, однак, моментами ми грали все одно дуже гарно. І у захисті «діставали», сміливо грали у контратаці…Проте, для позитивного результату, зрозуміло, цього недостатньо. Для повноцінного супротиву нам поки не вистачає відпрацьованих взаємодій із «першими темпами», тому трохи і відчувається брак різноманітності в атаці. В цілому я задоволений діями команди — дівчата не опускали руки, адже головні матчі ще попереду».
Матчі заключного — десятого туру регулярного чемпіонату підлеглі Гарія Єґіазарова провдуть на домашній арені 19-20 лютого. До Запоріжжя завітають полтавчанки та волейболістки з Чернігова.
Прес-служба ВК «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»