В’ячеслав Копоть: Зараз живу боротьбою

 

21-річний борець вільного стилю В’ячеслав Копоть став переможцем голосування сайту «Запорізький спорт» на звання «Народного спортсмена Запоріжжя», за результатами виступів у січні 2021 року. Надзвичайно потужно підтримали молодого спортсмена у рідному Таврійському державному агротехнологічному університеті ім. Д.Моторного , та місті Мелітополі, де знаходиться навчальний заклад. За п’ять днів голосування спортсмену віддали 1400 голосів.

Як і обіцяли, у подарунок переможцю – інтерв’ю від нашого видання. Отже знайомтеся – віце-чемпіон України, срібний призер Кубка України, переможець та призер національних і міжнародних турнірів з вільної і пляжної боротьби, переможець Кубка України з сумо серед дорослих і молоді, Майстер спорту України з вільної боротьби і сумо – В’ячеслав Копоть.

  • В’ячеславе, тебе дуже потужно підтримав у голосуванні Мелітополь, ти звідти родом?

-Ні, я народився і виріс у селищі міського типу Чернігівка, Запорізької області. А потім переїхав до Мелітополя навчатися і тренуватися.

  • А коли почав займатися боротьбою?

-Ще в селі, коли мені дев’ять років було, друзі запросили і мені сподобалося. Перший тренер — Володимир Іванович Хоменко, з ним неодноразово вигравали обласні змагання. А вже з нинішнім тренером, Русланом Сергійовичем Куксовим, вийшли на національний рівень, виконали норматив Майстра спорту.

  • Які досягнення у спорті на сьогодні вважаєш головними?

-Навіть не знаю, багато турнірів було. Мабуть останні два найбільше запам’яталися – Кубок України, який проходив разом з міжнародним Київським турніром, і нещодавній Чемпіонат України серед дорослих.

  • На обох ти став другим, поступившись одному й тому самому супернику – одеситу Василю Михайлову, можна сказати, що це твій принциповий опонент на національному рівні?

-Так. Він старший за мене, більш досвідчений, є Майстром спорту міжнародного класу, багато разів закордоном виступав. Але ми з тренером працюємо над тактикою, як почати у нього вигравати.

  • За результатами чемпіонату України серед дорослих ти потрапив до складу національної збірної України, наскільки це важливо для тебе?

-Так це дуже важливо, коли тренуєшся у збірній, виїжджаєш на збори з кращими спортсменами, багато чого нового відкриваєш. Це дуже круто! От просто зараз я в Заросляку на зборах, потім одразу поїду до Коча-Заспи.

  • Збірна готується до чемпіонату Європи, а у тебе попереду які старти?

-У мене скоро чемпіонат України до 23 років, там буде відбір на чемпіонат Європи у цій категорії.

  • А яку максимальну ціль ставиш собі в спорті?

-Зараз головне завдання — потрапити на чемпіонати Європи і світу,  та бути там в призах. Задача максимум, звісно Олімпійські Ігри!

  • Чи є в твоєму житті якісь захоплення окрім боротьби?

-Ні, на інше не вистачає часу. У мене по два тренування на день, на зборах – по три. Зараз живу лише боротьбою.

  • Ти отримав солідну підтримку вболівальників, під час нашого голосування за «Народного спортсмена Запоріжжя». Очікував такий аншлаг?

-Чесно кажучи, я дуже вражений такою небайдужістю. Знаю що за мене голосували всі родичі, тренери активно розповсюджували посилання, університет дуже підтримав! Хочу подякувати всім, хто голосував за мене, відчувати себе «народним спортсменом» приємно.

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»