Волейболістки запорізької «Орбіти» повернулися із Рівного зі щитом

Команда Гарія Єгіазарова розпочала новий рік двома виїздними матчами

22.01.2021 (п’ятниця)
Рівне. СЗ НВК №26.
Волейбол. Чемпіонат України.
Суперліга. 1 етап. 8 тур.
«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» (Запоріжжя) — «Волинь-Університет-ОДЮСШ» (Луцьк) 3:0 (25:21, 25:19, 25:20)
Зважаючи на тривалу перерву в календарному графіку чемпіонату відчувалось, що запоріжанкам ще потрібен час аби відшукати свою гру. Принаймні у звітному протистоянні підлеглим Гарія Єґіазарова протягом зустрічі довелося не лише зіткнутись із відчайдушним супротивом лучанок, а й декілька раз рятувати ситуацію на майданчику завдяки тренерським «зупинкам» матчу.
У першому сеті волейболістки «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» впевнено повели у рахунку – 15:9, але потім дозволили суперницям наздогнати себе у результаті – 18:18. Лучанки навіть на деякий час повели у рахунку – 21:19, але досвід Жук і Лучко, разом із впевненими подачами Пугач, зробили свою справу – 25:21.
У другій партії розвиток подій знову повторився – запоріжанки після незначного відставання (14:16) кінцівку сету провели розкуто та виважено, що врешті-решт дозволило дотиснули опоненток, вигравши заключний відрізок – 11:3. У підсумку – 25:19.
У третьому сеті волинянки вчинили ще більш значний опір запорізькій команді проте максимум на що спромоглися та це лише на деякий час у дебюті захопити лідерство та надалі далеко не відпускати у результаті запоріжанок. Фінішний відрізок зустрічі «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» все одно залишила за собою – 25:20.
Гарій Єґіазаров (головний тренер ВК «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»):
«Для нас цей поєдинок був важливим у сенсі затвердження «статусу-кво» щодо майбутніх зустрічей плей-офф, адже у «Аланти» ще були теоретичні шанси наздогнати нас та пробитись до «шістки». Втім, після сьогоднішніх зустрічей ці шанси є досить примарними. Тобто, ми укріпили своє місце серед команд, які згодом продовжать боротьбу в рамках другого етапу чемпіонату. Також ці матчі були важливі у плані психології, адже волинянки, на мій погляд, це наші основні суперниці у плей-офф. Крім «Волині», звісно, і «Регіна».
Щодо звітного матчу, то ми переграли суперниць на «подачі-прийомі», а також в атаці. Не все було ідеально, але загалом з установкою на гру дівчата впорались та спрацював алгоритм «блок-захист-контратака». Наступний матч із «Регіною» буде непростим. Відразу можу про це сказати. Рівнянки грають у рідних стінах, перед своїм керівництвом. Але ми налаштовані давати бій.»
23.01.2021 (субота)
Рівне. СЗ НВК №26.
Волейбол. Чемпіонат України.
Суперліга. 1 етап. 8 тур.
«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» (Рівне) — «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» (Запоріжжя) 1:3 (18:25, 26:24, 21:25, 19:25)
Як і очікувалось, гра поти рівнянок стала напрочуд динамічною та видовищною. Команди видали гідний двобій, сценарій котрого мав інтригу та непередбачуваний характер. Слід відразу відзначити сьогоднішню жагу до перемоги волейболісток запорізького клубу, котрі навіть у складних відрізках зустрічі не опустили руки та рухались до переможного результату.
Перший сет відбувся під повноцінну диктовку запорізької «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ». Петро Хілько намагався збити виважений ритм наших дівчат двома тайм-аутами, проте «хвилини» від наставника господарок за рахунків 11:15 на користь запоріжанок, а згодом 14:21, позитивного ефекту не мали. У підсумку 25:18 на користь «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ».
Втім, як виявилось найбільш цікаве у матчі ще навіть не починалось. У другій партії, після стартового «спурту» запоріжанок – 5:3, господарки переломили хід зустрічі та повели у рахунку – 7:5. Згодом перевага рівнянок стала більш відчутною – 18:10 і здавалося доля партії може вирішитись без зайвих питань. Проте запоріжанки були іншої думки, та зуміли не лише наздогнати суперниць, а й перевести гру на «більше-менше». На жаль, дотиснути рівнянок не судилося – рахунок за партіями було зрівняно – 1:1 (26:24 на користь «Регіни»).
Важким та напруженим видався і наступний, третій сет гри. Запоріжанки поступались, зрівнювали рахунок, знову програвали та врешті-решт у важкій боротьбі вибили суперниць з рівноваги під завісу партії. 25:21.
Четверту партію дружина Гарія Єґіазарова провела у відмінному тонусі. Лише у дебюті сету рівнянки ще тримались на рівних, але потім почали помилятись та віддали повноцінну перевагу запоріжанкам.
Гарій Єґіазаров (головний тренер ВК «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»):
«Коли виграєш у основного конкурента на його домашньому майданчику, то емоції звісно які. То дорогого вартує. Плюс до того, що ми вчора грали із Юлією Богмацер, а сьогодні із Катериною Гужвою. У Юлі після вчорашньої гри загострилась травма. Тому цілком позитивний результат, а настрій відмінний (посміхається).
— Перелом у грі стався під час третьої партії?
— Я вважаю, що так. Під час другої партії, ми дещо відйпустили суперниць у рахунку, потім наздогнали, була нагода вийти вперед у «кінцівці», але нічого не поробиш. Тут як кажуть, гра є грою. Втім, третя партія все ж була вирішальною. Я казав під час перерви дівчатам, що зараз потрібно вистояти та битися до останнього! Головне, що дівчата впорались із складною ситуацією і зламали опір господарок.
— Попереду важкі випробування від фаворитів чемпіонату…
— Подивимось у якому стані після повернення додому будуть наші лідери. Можливо доведеться їх відновлювати і підводити до основних зустрічей серії плей-офф. Подивимось. Рішення будемо приймати трохи згодом.»
Після двох матчів у Рівному запоріжанки піднялися у турнірній таблиці на четверту позицію, маючи 30 набраних очок (13 матчів – 9 перемог та 4 поразки). Найближчий матч за участю «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» відбудеться 28 січня. Дружина Гарія Єґіазарова знову гратиме на виїзді – у рамках перенесеного третього туру зустрінеться із южненськім «Хіміком».
Прес-служба ВК «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»