В чемпіонатах України з гандболу Запоріжжя представлять п’ять команд

Федерація гандболу країни затвердила склад учасників національних чемпіонатів на новий сезон. Загалом у шести лігах зіграють 43 команди, в тому числі п’ять запорізьких. Цікаво, що за цим показником наше місто посідає другу позицію, одразу після Києва, який виставить на чемпіонати сім команд.

Найбільше представництво запоріжці мають у чоловічій Суперлізі, де окрім діючого чемпіона – «Мотора», зіграє запорізька «Академія гандболу», що була створена на базі ГК ZTR. Елітний дивізіон поповнив також переможець Вищої ліги запорізький «Мотор-Політехніка-ЗАБ». Матчі першого туру Суперліги заплановані на 12 вересня.

Ще два колективи захищатимуть честь Запоріжжя в чемпіонатах Першої Ліги. У чоловіків — ДЮСШ ім. Лагутіна а у жінок — «ДЮСШ-3».

Офіційно відкриє новий гандбольний сезон Фінал чотирьох Кубка України з гандболу-2020, який відбудеться 5-6 вересня на новій арені у селищі Маяки поблизу Одеси. Знов залишити престижний трофей у себе мають амбіції його діючі володарі — гравці запорізького «Мотора».