Переможець «Кубка губернатора» з футболу отримає 100 тисяч гривень

В облдержадміністрації  відбулося жеребкування команд-учасниць обласного турніру з футболу серед аматорських команд «Кубок голови Запорізької обласної державної адміністрації». На урочистому заході були присутні голова облдержадміністрації Віталій Боговін, заступник голови облдержадміністрації Олександр Свистун (стажування), начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації  Наталія Власова, голова Запорізької обласної асоціації футболу Віктор Межейко, головний тренер МФК «Миколаїв» Ілля Близнюк та володар Суперкубка УЄФА та Міжконтинентального кубка Андрій Демченко.

  • Шановні прихильники спорту, я радий вітати вас з урочистим відкриттям турніру з футболу. Мало хто з присутніх знає, як я люблю футбол, скільки років особисто спонсорую декілька футбольних команд. Розвиток фізичної культури і спорту є одним із пріоритетних напрямків нашої роботи. Як і обіцяв при своєму призначені, ми рухаємося в цьому напрямку. Тому вітаю і нас і вас з початком цього руху. Здорова нація – це спорт та фізична культура, — привітав учасників заходу Віталій Боговін.

Обласний турнір з футболу серед аматорських команд  «Кубок голови Запорізької обласної державної адміністрації» розпочнеться 12 вересня. Фінал змагань планується провести 17 жовтня на стадіоні «Славутич-Арена».

За результатами змагань команди-переможці отримають грошові нагороди:

1 місце – 100 тис. грн.

2 місце – 50 тис. грн.

3 місце – 30 тис. грн.

У змаганнях прийматимуть участь лише гравці любительського рівня, професіональні футболісти до змагань не допускаються. Турнір буде проходити за олімпійською системою.

  • Дуже приємно, що кубок відроджується, і за це окреме «дякую» Віталію Боговіну. Сім років у нас цього турніру не було і нарешті він повернувся. Будь-який спорт — це здоров’я. І тому ми зробимо все необхідне, щоб кубок пройшов на найвищому рівні, то сподіваємось, що і надалі він матиме продовження, — повідомив Віктор Межейко.

Для проведення жеребкування було отримано 32 заявки від представників об’єднаних територіальних громад, представлені усі 20 районів Запорізької області та 5 міст обласного значення.

Жеребкування команд-учасниць проводили головний тренер МФК «Миколаїв» Ілля Близнюк та володар Суперкубку УЄФА та Міжконтинентального кубку Андрій Демченко.

Кожна команда учасниця отримала свій номер та занесена до сітки проведення Кубку. До полуфінальних матчів переможець визначається за підсумками однієї гри.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА