Лідер запорізького боксу Дмитро Замотаєв провів відкрите тренування у Запоріжжя

Ринг спортивно готельного комплексу “Санрайз-парк” цим літом став центром Запорізького боксу. На ньому вже пройшло кілька матчевих зустрічей між збірними кількох областей. Наступним заходом, який звернув увагу відвідувачів Центрального парку Дубовий гай, стало відкрите тренування боксерів. Воно відбулося у рамках всеукраїнської акції під назвою Тренування на свіжому повітрі, яке започатковане Міністерством молоді та спорту України. Запорізька федерація боксу не залишилася осторонь.

 

— Ми вирішили нашою федерацією організувати такі навчально-тренувальні збори. Ми тут підкреслили кілька позитивних моментів, — каже почесний президент Запорізької федерації боксу Ошан Беладзе.По-перше, це реклама здорового способу життя в центральному парку культури та відпочинку “Дубовий Гай”. По-друге, ми демонструємо актив Запорізької федерації боксу, і по-третє, популяризуємо наш улюблений вид спорту. Тому такі заходи ми вже візьмемо за основу, вони будуть проводитися у весняний, літній та осінній час у спортивно-готельному комплексі “Санрайз-Парк”, у центральному парку культури.

 

— Тут зібралися боксери як Запоріжжя, так і області, — коментує перший віце-президент Запорізького обласного осередку Федерації боксу України Руслан Щербина. — Тут боксери отримують ті завдання, які виконує національна збірна України.

 

На території Санрайз-парку зібралося близько сотні боксерів різного віку, для того, щоб продемонструвати свої вже здобуті навички, а також отримати нові. Для цього були усі можливості, адже тренувальним процесом керували знані фахівці — заслужений тренер України Олександр Трюхін, а також його вихованець — заслужений майстер спорту, чемпіон Європи, призер чемпіонату світу Дмитро Замотаєв.

У заході взяли участь представники майже усіх клубів Запоріжжя. Серед учасників — одна з провідних шкіл — “Бойові рукавички”. Старший тренер клубу Артур Беладзе виставив для участі у зборі десятьох спортсменів. Серед них кандидати у майстри спорту, чемпіони України, переможці зональних першостей. Але користь від подібного тренування неоціненна, упевнений наставник:

Це дуже великий захід для популяризації боксу, коли збираються спортсмени різних залів, проводять відкрите тренування під керівництвом Заслуженого тренера України. Кожен побачить для себе щось нове.

Я думаю, що діти, тільки почувши імена Заслуженого тренера України та заслуженого майстра спорту, одразу зібралися і прийшли сюди, — підтверджує президент Запорізької міської федерації боксу Володимир Сосуновський.

Це не остання акція цього літа, яка пройде у комплексі санрайз-Парк. Традиційно у червні тут проходить майстерський турнір пам*яті Заслуженого тренера України, заслуженого працівника фізичної культури та спорту України, почесного громадянина Запоріжжя Юрія Беладзе. У цьому році за причини карантинних обмежень змагання були скасовані. Але пам*ять видатного метра все ж таки буде вшанована.

— На сьогодні я буду робити цей захід в новому форматі, — розкриває таємницю Ошан Беладзе. — Це буде матчева зустріч “стінка на стінку”, одноденний турнір за участю представників інших федерацій, ціла серія поєдинків під назвою кубок Дружби.

 

Першим з них стане зустріч збірних Запорізької та Дніпропетровської областей. Змагання пройдуть двадцять третього серпня на рингу “Санрайз-Парк” у Дубовому Гаї. Після цього тут планується ціла низка турнірів, які відбудуться вже восени.

 

Дмитро Попов