Дмитро Замотаєв вирушив на збори національної збірної України з боксу

 

Вимушена перерва через пандемію COVID-19 зламала більшість планів для боксерів та представників інших видів спорту на 2020 рік, втім нарешті спорсмени отримали можливість повноцінно повернутися до тренувального процесу.

 

14 червня на Олімпійській тренувальній базі в Кончі-Заспі розпочалися  перші після періоду карантину навчально-тренувальні збори, в яких беруть участь  провідні спортсмени чоловічої та жіночої збірних України. В складі головної команди країни відточує майстерніть і флагман запорізького боксу – Заслужений майстер спорту України Дмитро Замотаєв.

 

«У нас поки немає затвердженого міжнародного календаря, але ми все одно будемо набирати форму і продовжувати активну підготовку до внутрішніх стартів. Попереду у нас є попередньо узгоджені терміни проведення Кубку України, Національної першості, міжнародної матчевої зустрічі наприкінці року пам’яті Миколи Капусти у Вінниці  та низки навчально-тренувальних зборів, — розповідає головний тренер Національної чоловічої збірної Леонід Лоївський,Звичайно, що психологічно всі переживали ситуацію з призупиненням спортивного процесу і, особливо, з перенесенням Олімпійських ігор у Токіо на 2021 рік. Проте, усі поставились до цього з розумінням. Адже здоров’я важливіше за все. Однак радує те, що спортсмени не байдикували на карантині і знаходили можливість для індивідуальних тренувань»

 

«Перший тиждень буде, так би мовити, педагогічний. А з 21-го числа стартує медико-біологічне тестування, після якого в нас з’явиться повна картина про кожного боксера. Якраз до того часу очікуємо, що з’явиться затверджений календар», –  розповідає представник тренерського штабу збірних команд України з з наукової роботи Валентин Ост’янов.

 

Нагадаємо, що останнім офіційним стартом Національної збірної України став ліцензійний олімпійський турнір у Лондоні, який був призупинений через розпал коронавірусної хвороби COVID-19. Тоді запоріжець Замотаєв у першому поєдинку суперечливим рішенням суддів поступився іспанцю Ескобару. Втім вихованець Олександра Трюхіна ще матиме можливість поборотися за ліцензію, адже XXXII літні Олімпійські ігри були перенесені, за рішенням МОК, на липень-серпень 2021 року.