Волейболістки «Орбіти» на виїзді двічі виграли у наближчого конкурента

Матчі 13 туру чемпіонату жіночої волейбольної Суперліги запорізька «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» проводила на вихзді, проти найближчого сусіда по турнірній таюлиці —  луцької команди «Волинь-університет-ОДЮСШ»

 

«ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ» — «ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ»

2:3 (25:22, 25:21, 21:25, 26:28, 10:15)

1:3 (25:27, 29:27, 15:25, 23:25)

 

У Луцьку шанувальникам волейболу теж було від чого хапатися за серця. Місцевим – через те, що «Волинь-Університет-ОДЮСШ», попри шалену самовідданість її представниць, на очах втрачала останню надію спробувати наздогнати у «регулярці» квартет лідерів. А фанати запоріжанок відчайдушно переживали через той факт, що в разі подвійної невдачі «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» віддалиться від лідируючого квартету уже на небезпечну відстань. Відповідно, протягом двох днів події на майданчику розгорталися майже за правилом «хоч померти, але перемогти!»

 

Перший поєдинок лучанки розпочали потужніше. Атаки Марини Скрипник (загалом набрала 20 очок), Людмили Осачук (19 очок) і Вікторії Даньчак (14 очок) змушували суперниць частенько помилятися, і коли їхня команда виграла два сети, здавалося, кінцева перемога – справа найближчого часу. Та іншої думки дотримувалися запоріжанки. Завдяки десятку блоків на двох від Ганни Харчинської та Лідії Лучко, вони збили бомбардирський кураж опоненток, а та ж Харчинська (загалом набрала 20 очок), Ксенія Пугач (17), Наталія Луханіна (12), Вікторія Савченко і Олена Грицуняк (по 12) дозволили «Орбіті-ЗНУ-ОДЮСШ» взяти третю партію.

 

Та все ж, насамперед, підопічні Богуслава Галицького за кінцеву невдачу мають дорікати виключно самим собі. Адже у четвертому сеті вони вели перед – 6:1, але швидко дозволили гостям відновити паритет – 8:8. Далі – 12:8 і 12:12. Зрештою, «Волинь-Університет-ОДЮСШ» мала два матчбола, та не використала. Ну, а в п’ятій партії лучанки, після обнадійливих 8:9, повністю провалили кінцівку…

 

Натомість наступного дня господарок майданчику сміливо повела за собою Даньчак (загалом набрала 21 очко), але у вирішальній четвертій партії точні удари Харчинської та Пугач (набрали по 16 очок, Пугач 5 із них – на блоках) виявилися більш дієвим аргументом для загальної перемоги. До речі, у тому сеті волинянки мало не створили сенсацію, оскільки зуміли швидко відігратися: після 0:4 та 1:7 стало — 10:10. Далі вони самі вели – 23:22, однак усі заключні розіграші завершилися на користь запоріжанок…

 

Таким чином, на даний момент «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» збільшила свій відрив від «Волині-Університет-ОДЮСШ» до п’яти перемог і 12 очок. Схоже, із мрією про чергове сходження на п’єдестал Суперліги минулорічні бронзові призерки — волейболістки Луцька — остаточно розпрощалися.

 

Орбіта, яка наразі посідає п’яте місце у турнірній таблиці, 28 та 29 лютого прийматиме вдома «Білозгар-Медуніверситет».

 

Прес-служба ГО ФВУ