Збірна України з тенісу у Запоріжжі прийматиме Тайвань в матчах «Кубка Девіса»

6-7 березня Запоріжжя вперше прийматиме професійні змагання з великого тенісу. У палаці спорту «Юність» відбудуться матчі Кубка Девіса, в яких чоловіча збірна України поміряється силами зі збірною Тайваня. Раніше матчі головного командного турніру планети брали дев’ять українських міст. .У Запоріжжя очікується приїзд лідерів національної збірної — Сергія Стаховського, Іллі Марченко, Дениса Молчанова.

 

-Що стосується збірної Тайваню, то лише  на перший погляд ця команда здається легким суперником. У них зараз дуже непоганий юніор (Цзен Чжуньсінь), у них є Джейсон Юнг (№126 ATP). Також вони мають кілька молодих гравців і нам точно буде нелегко. Але граємо вдома і велику роль зіграє, в якій формі ми з Іллею Марченко підійдемо до цих матчів. Можливо, до команди приєднається Олександр Долгополов, хоча він не грає вже більше півтора року. Якщо чесно, то хотілося б, щоб уже підтягувався молодняк. Грати 14 років за збірну — це круто, але мені б дуже хотілося, щоб хтось все це перейняв і почав тягнути на собі теж, — поділився своїми очікуваннями від майбутніх матчів Сергій Стаховський.

 

6 березня заплановані дві одиночні гри, старт о 16.00. 7 березня з 12.00 відбудеться парна зустріч і дві одиночні. Квитки на Кубок Девіса вже з’явилися в продажу, вартість від 100 до 200 гривень.

 

Кубок Девіса є головним турніром планети в чоловічому тенісі. Змагання проводяться з 1900 року. Команди тенісистів з різних країн світу грають матчі між собою з вибуванням команди, що програла з турніру. Україна бере участь в розіграші Кубка Девіса з 1993 року. У вересні минулого року наші поступилися в гостях Угорщині (2: 3) і тепер зіграють в плей-оф Першої світової групи. Матч проти Тайваню – зустріч першого раунду. Щоб пробитися в кваліфікацію турніру, збірній України необхідно отримати перемогу у  плей-офф в Запоріжжі.