Вероніка Крамаренко: Настрій бойовий — попереду юніорський чемпіонат України

Новоспечена віце-чемпіонка України зі стрибків у висоту, Вероніка Крамаренко, прокоментувала свій виступ у Сумах на чемпіонаті України серед юнаків 2003 р.н. і молодше:

Хотілося вище результат показати. Я не загадувала, але хотілося стрибнути вище, ніж влітку. Втім це норматив на літній чемпіонат Європи, і я дуже рада, бо ще на жодних змаганнях, крім як в Україні, не брала участі. Конкуренція цього разу сильна, було цікаво змагатися. З Лочман мені не вперше довелося конкурувати, раніше мені більш щастило, а цього разу вона обійшла мене. Але настрій бойовий, скоро знов повернуся до Сум — попереду у мене юніорський чемпіонат України.
Про виступ своєї підопічної розповів і наставник Вероніки, тренер ДЮСШ «Спартак»Микола Іванович Кардач:
Я теж, звісно, хотів ще кращий результат. Хоча насправді конкуренція була дуже висока, і загадувати перед змаганнями не хотілося. Але ми завжди сподіваємось на кращий результат і на перемогу. І тут, коли вона була зовсім поруч, трошки прикро, що не вийшло. Другий раз, за час нашого змагального досвіду, довелося з переприжкою стрибати. Трохи не пощастило, хоча до чемпіонату Вероніка була добре готова.
Ми цього разу до зимових змагань готувалися більш ретельно, ніж в минулі роки, бо у нас вже з’явилася можливість стрибати в манежі. В тренувальному плані набагато кращі стали умови. Єдине чого не вистачає в Запоріжжі – змагального процесу, поки не проводили в оновленому манежі змагань зі стрибків у висоту. А в принципі підготовкою ми задоволені.
На цьому чемпіонаті України виконали норматив на юнацький чемпіонат Європи, він саме становить 176 см. Але влітку ще треба буде підтвердити право виступити не чемпіонаті Європи, для цього треба посісти 1-2 місце на юнацькому чемпіонаті України, щоб поїхати на континентальну першість.
Федерація легкої атлетики Запорізької області