У Запоріжжі визначили переможниць обласних змагань з баскетболу серед студенток коледжів

 

 

19-21 листопада у спортивному залі Запорізького авіаційного коледжу проходив обласний етап Спортивних ігор коледжів з баскетболу серед жіночих команд. 

Сильнішого з’ясовували команди семи навчальних закладів регіону:

 

  • Економіко-правничий коледж ЗНУ
  • КВНЗ «Запорізький медичний коледж» ЗОР
  • Педагогічний коледж КВНЗ «ХННРА» ЗОР
  • Коледж класичного приватного університету
  • Запорізький гуманітарний коледж НУ «Запорізька політехніка»
  • Запорізький авіаційний коледж ім. О.Г.Івченка
  • Запорізький гідроенергетичний коледж ЗНУ

 

 

У перші ігрові дні дівчата виборювали право виступити в фіналі у двох підгрупах. В результаті пройшли до фіналу Коледж класичного приватного університету, Педагогічний коледж, Запорізький гуманітарний коледж та Запорізький авіаційний коледж.

 

  • Всі команди цього року в принципі були рівні , всі ігри пройшли в напружені боротьбі, дуже емоційно дівчата грали, боролися за кожен м’яч, навіть ті хто був в аутсайдерах – прагнули, старалися. Дівчата не байдужі до результату, ніколи не здаються, змагаються до кінця. У них є принципи, є характер, є інтерес до баскетболу і це радує! Але вирішальний фактор все ж зіграв досвід — цього року вступили у коледж КПУ дівчата, які грають у вищій лізі за запорізьку «Козачку-КПУ», вони і принесли перемогу своїй команді — розповідає головний суддя змагань, суддя національної категорії Петро Ткачук.

В останній день змагань у півфіналах визначилися претенденти на медалі. Так за «бронзу» зійшлися господарі змагань – дівчата з авіаційного коледжу, та збірна гуманітарного коледжу. В азартній грі, де боротьба йшла за кожне очко, а лідер змінювався неодноразово, перемогу здобула збірна Запорізького гуманітарного коледжу НУ «Запорізька політехніка».

У поєдинку за «золото» переконливу перемогу здобули студентки коледжу класичного приватного університету — 41:23 , у складі яких тон грі задавали баскетболістки «Козачки-КПУ» Ксенія Панькіна та Альбіна Пашкіна. Не дивно, що одну з дівчат – Ксенію Панькіну, було визнано MVP турніру.

 

  • Змагання сподобалися, але було значно жорсткіше, ніж у професійному баскетболі. Не всі учасниці знають тонкощі баскетболу, іноді через емоції грали грубо, і через це мені було складно грати – забагато контактної гри. Але ми впоралися! В нашій команді я і Альбіна професійно граємо у баскетбол, а решта дівчат не баскетболістки, але люблять спорт і ми добре зігралися, було розуміння, приємно було грати, — поділилася враженнями MVP турніру, студентка коледжу КПУ Ксенія Панькіна.

 

 

Трійка кращих команд Запорізького обласного етапу Спортивних ігор коледжів з баскетболу серед жіночих команд 2019:

 

  1. Коледж класичного приватного університету
  2. Педагогічний коледж КВНЗ «ХННРА» ЗОР
  3. Запорізький гуманітарний коледж НУ «Запорізька політехніка»

 

За результатами змагань буде складено збірну, яка навесні представить Запорізьку область на Всеукраїнських іграх коледжів з баскетболу.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ