Обласні змагання з баскетболу серед коледжів пам’яті Сергія Крижко вперше виграла команда КПУ

 

Сьогодні у металургійному коледжі фінішував обласний етап всеукраїнських ігор з баскетболу  серед студентів коледжів. З цього року за ініціативи місцевої федерації баскетболу та обласного відділення Комітету з фізичного виховання і спорту МОНУ обласній етап баскетбольних змагань присвячено пам’яті колишнього керівника фізичного виховання металургійного коледжу Сергія Крижко.

Під час урочистого відкриття обласної першості  добрими словами згадали цю чудову людину. Зокрема головний суддя змагань Петро Драган, який багато років дружив із Сергієм Крижко, відзначив великий внесок Сергія Олександровича у розвиток студентського спорту на Запоріжжі, а особливо баскетболу, в який він був закоханий протягом всього життя. Присвятивши більше тридцяти років роботі у металургійному коледжі, Сергій Крижко близько двох десятків разів виводив свої баскетбольні колективи у переможці обласних змагань, разом зі своїми вихованцями захищав честь Запоріжжя на всеукраїнських і навіть міжнародних змаганнях.

Нажаль цього разу, вперше за багато років, команді металургійного коледжу не вдалося стати переможцем змагань. Програвши у стиковому матчі коледжу КПУ «металурги» вирушили боротися за третє місце, де здобули перемогу над економіко-правничим коледжем ЗНУ.

У фіналі зійшлися збірні коледжу КПУ та Запорізького будівельного коледжу. Три чверті боротьба між ними тривала на рівних, і передбачити хто вийде переможцем було складно. Та у заключній десятихвилинці студенти коледжу КПУ додали обертів, і не в останню чергу завдяки старанням Віталія Тельчарова якого згодом було названо кращим гравцем змагань, вирвали перемогу 72:58. Таким чином колеж КПУ вперше виграє обласні змагання з баскетболу, і вже навесні має представити наш регіон на всеукраїнських іграх коледжів.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ