Запорізька легкоатлетка взяла участь у незвичайних змаганнях Екіден

У  Мелітополі вдруге відбулись міські змагання з легкої атлетики «Екіден-2019» на півмарафонській дистанції. Особливість змагань «Екіден», що прийшли до нас з Японії, те, що дистанцію біжить не одна людина, а ціла команда, де учасники передають один одному умовну естафету.

В одній з таких естафет бігла цих вихідних і представниця Федерації легкої атлетики Запорізької області Тетяна Цвєткова, разом зі своєю командою вихованка Галини Онуфріївні Місірук посіла четверте місце на змаганнях. Враженнями від участі в «Екіден-2019» дівчина поділилася з прес-службою ФЛАЗО.

 

  • Сама я родом з Мелітополя, і мій перший тренер Володимир Григорович Федорець, запросив підтримати місцеву команду. Взагалі то я спеціалізуюся на дистанціях 400 та 800 м, а от 3 кілометри довелося бігти вперше. Ми бігли півмарафон у шість етапів: 2х3х5х3х5х3 км. Мені довірили заключний етап. Ми програвали два кола на п’ятому етапі, але я на своєму шостому наздогнала третю команду, і буквально кілька метрів мені не вистачало щоб її обігнати, і вивести свою команду на третю позицію. Втім результатом все одно задоволена, ми посіли четверте місце з одинадцяти команд. Біглося мені чудово, навіть попри те, що це був дебют на такій дистанції.

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області