БК “Запоріжжя” стартував в Кубку України з перемоги

Запоріжці впевнено долають “Старий Луцьк-Університет”. Втім, навіть гра з командою класом нижче підтвердила – працювати є над чим

 

“Старий Луцьк-Університет” — БК “Запоріжжя”: 62:89 (15-29, 9-25, 16-19, 22-16)

“Старий Луцьк-Університет”: Коцько (16 + 6 підбирань + 5 передач), Швагринський (15 + 14 підбирань), Федчук (12), Прозапас (6), Шевчук (4), Дейна (3 + 4 підбирання), Мельничук (3), Бедлінський (3)

Головний тренер: Володимир Журжій

БК “Запоріжжя”: Сіммонс (20 + 3 підбирання), Буц (13 + 5 підбирань), Липовцев (10 + 9 підбирань + 2 передачі), Кожемякін (9 + 3 підбирання + 9 передач + 3 втрати), Міхєєв (9 + 4 підбирання + 2 передачі), Нємцу (9 + 3 підбирання + 2 втрати), Тітов (8 + 2 підбирання), Столлворт (7 + 2 підбирання + 6 передач + 3 втрати), Рендольф (2 + 4 підбирання + 3 втрати), Морозов (2 + 2 підбирання)

Головний тренер: Валерій Плеханов

Перший матч 1/16 фіналу Кубка України став у нагоді для «Запоріжжя» за кількома критеріями. Це була перша гра без Ламонтрея Херріса. Лідером він не був. Але кадрові зміни посеред сезону впливають на командну атмосферу. Тож гра з опонентом, який є класом нижче – добра нагода усвідомити факт і рухатися далі. Плюс сьогодні дебютував Дмитро Липовцев. Ознайомитися з омолодженим «Запоріжжям» в протистоянні з не найскладнішим суперником є теж корисним моментом. І нарешті молодь! Вийти та відчути смак кількох поспіль влучань. У психологічному плані це має додати хлопцям віри у себе.

 

Найцікавіше, що старт поєдинку не обіцяв легкої прогулянки. До шостої хвилини номінальні господарі (а сьогодні ними були саме лучани) уперто конкурували з підопічними Валерія Плеханова. На екваторі стартової чверті візаві відставали лише на 3 очки. Але потім результативність Якова Тітова, Івана Міхєєва та Дейонте Сіммонса таки намалювала очікувану прірву в рахунку. 15:29 на користь запоріжців за підсумком першої чверті.

 

Другий відрізок матчу став найкращим для нашої команди. Перевага в класі та професіоналізм прослідковувалися у надійному захисті, котрий просто збив лучан із пантелику. Команда Володимира Журжія спромоглася лише на 9 очок, тоді як запоріжці на 25. До речі саме в цій 10-хвилинці свої перші бали заробив Дмитро Липовцев. І ще приємно згадати роботу Іллі Нємцу, котрий на пару з Дейонте Сіммонсом радував місцеву публіку збільшенням відриву.

 

Розпочавши третій відрізок протистояння з цифрами 54:23 на свою користь, наші баскетболісти дозволили собі певне розслаблення. Це проявлялося у прицілі, під час атак, а також у захисті, котрий поступався в агресивності тому, до якого запоріжці вдавалися в першій половині гри. Користуючись цим, опонент кілька разів точно поцілив наш кошик із дальньої відстані. Тим самим «Старий Луцьк» покращив свою статистику, однак ні про яке відновлення інтриги мови не йшло. На початку завершальної чверті колектив Володимира Журжія від нас відділяло 33 очки.

А сама ж остання 10-хвилинка стала зірковою для Антона Буца та Андрія Кожем’якіна. Саме вони у цей проміжок часу наштампували більшість пунктів і як результат – розгром 62:89!

 

Які ж головні підсумки? Молодь дійсно прагне вдосконалюватися. Нємцу та Міхєєв заробили по 9 очок. Відзначився і Роман Морозов. Не пішов ні з чим і Яків Тітов (8 балів). Але 18 втрат є не кращим сигналом для БК «Запоріжжя». У Суперлізі Парі-Матч така цифра коштуватиме занадто дорого.

Повторна гра зі «Старим Луцьком» відбудеться 24 жовтня о 14:00 палаці спорту «Юність».

 

Прес-служба БК “Запоріжжя”