Сьогодні у Запоріжжі «Орбіта» відкриває новий сезон волейбольної Суперліги

Фото СЕРГЕЯ ЛЕВИЦКОГО

Сьогодні в Україні стартує 29-й сезон української волейбольної суперліги серед жіночих команд. Запорізька «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» відкриває новий чемпіонат вдома, на паркеті найкращої спортивної споруди регіону – палацу спорту «Юність». Суперником команди Володимира Бузаєва у першому турі стане дебютант елітного дивізіону – «Прометей» з Кам’янського.

Зазначимо, що цього року до сімки добре відомих команд «еліти» додався СК «Прометей» із Кам’янського, який зібрав потужний склад і проголосив курс на перемогу в чемпіонаті, а також амбітний дебютант Суперліги — ВК «Полісся-ЖДУ».

Зазначимо, що в міжсезоння запорізька «Орбіта» втратила двох сильних виконавиць – Юлію Димар та Анну Шумейко, проте зберегла досить конкурентоспроможний склад. Залишилися і вправна зв’язуюча Олена Грицуняк, і ліберо збірної України Вікторія Ніколайчук, і цікавий бомбардир Вікторія Савченко.

Натомість сьогодні у завтра срібних призерок останнього чемпіонату одразу ж очікує «побачення» з амбітним «сузір’ям» із Кам’янського. Основу «Прометея» склали колишні лідери чемпіонського складу «Хіміка» — Катерина Дудник, Діана Карпець, Дар’я Дрозд, Олена Напалкова і Дар’я Дуденок, до яких приєдналася досвідчена ліберо Вікторія Дельрос, а також низка інших відомих виконавиць – Ганна Єфременко, Катерина Ткаченко, Ангеліна Мірчева, Діана Франкевич… З’явилася і колоритна у нашому волейболі постать – бразилійська діагональна Лайза Феррейра.

 

Отже подивитися запорізьким любителям волейболу буде на що! Сьогодні, 27 вересня, зустріч «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» стартує о 18.00, а у суботу, 28 вересня — об 11:00.

 

За матеріалами прес-служби ФВУ