У Запоріжжі пройшла регіональна дискусія з питань розвитку спорту

Асоціація спортивних організацій спільно з Управлінням молоді фізичної культури і спорту Запорізької облдержадміністрації, сьогодні провели регіональну дискусію з питань розвитку спорту, яка пройшла під гаслом «Створимо спортивне лобі у Верховній раді».

Напередодні виборів до Верховної ради України ми запросили кандидатів у Народні депутати від Запорізької області, аби вони розповіли про своє бачення розвитку спорту, фізичної культури та популяризації здорового способу життя, та познайомили з пунктами своєї передвиборчої програми, які передбачають вирішення цих питань. Також до обговорення були запрошені представники спортивного активу регіону, які могли поставити потенційним народним обранцям свої питання, та розповісти про проблеми, які потребують вирішення на найвищому законодавчому рівні.

 

Поспілкуватися зі спортивним активом Запоріжжя знайшли час наступні кандидати в народні депутати: Михайло Прасол, Юлія Яцик, Геннадій Касай, Сергій Бурма, Андрій Чечель, Олександр Притула, Дмитро Сєрий, Олександр Тиховод, Денис Тарасов, Сергій Сур, Денис Ващук, Галина Перепадченко, Михайло Федоров. Ми вдячні всім кандидатам, які у передвиборчій гонитві знайшли час для зустрічі зі спортивним активом, та познайомили нас зі своїми планами, стосовно спорту.

З боку спортивного активу регіону було озвучено чимало актуальних проблем. Зокрема про підвищення заробітної плати тренерам, прийняття закону про спонсорство у спорті, багато питань про відсутність інфраструктури, труднощі розвитку паралімпіських та неолімпійських видів спорту.

Наприклад, актуальну тему про скасування занять фізичною культурою у вищих навчальних закладах України  підняла ЗТУ зі спортивної аеробіки Світлана Атаманюк, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент кафедри фізичної культури і спорту Борис Кокарєв підняв питання про відсутність у Запоріжжі залу спортивної гімнастики, ЗТУ з легкої атлетики, тренер багаторазової паралімпіської чемпіонки Марії Помазан – Тамара Едішерашвілі розповіла про нагальні питання запорізьких паралімпійців, і не тільки. Ми вдячні всім спортивним активістам, які також не пошкодували свого часу, аби прийти на цю зустріч. Майбутнє творимо ви з вами, і якщо вголос підіймати наболіли проблеми – рано чи пізно вдасться зрушити з місця!

Про що саме говорили потенційні народні обранці, та як відповідали на запитання – можна подивитися у записі онлайн трансляції  дискусії.

На завершення розмови було підписано меморандуми про співпрацю між Асоціацією спортивних організацій та кандидатами в народні депутати України. Один – стосовно забезпечення розвитку та популяризації спорту, поширення здорового способу життя на теренах Запорізької області та всієї України, а також, утворення міжфракційного об’єднання народних депутатів у Верховній Раді України із зазначеними цілями сприяння спортивному та здоровому розвитку за для координації відповідної парламентської роботи. А другий – про сприяння створенню у Запоріжжі парку спорту.

 

https://www.facebook.com/ASSOCIATIONOFSPORTSORGANIZATIONS/videos/481965159247060/