На центральній площі Луцька урочисто відкрили командний чемпіонат Європи з легкоатлетичного багатоборства

 

5 липня в самому центрі Луцька відбулося урочисте відкриття командного чемпіонату Європи з легкоатлетичного багатоборства серед команд Суперліги. Участь у змаганнях беруть вісім провідних збірних багатоборців континенту —  це команди України, Білорусі, Франції, Великої Британії, Швейцарії, Іспанії, Естонії та Нідерландів. Європейські змагання такого рівня наша країна приймає вперше.

 

— Наше завдання, і політика міністерства спорту, міністра спорту заключається в тому, щоб залучати до України  події високого міжнародного рівня. І не лише в Київ , а в обласні центри! В серпні в Києві буде чемпіонат Європи зі стрибків у воду, а у Луцьку буде чемпіонат Європи з легкої атлетики – і це чудово! – зазначив під час урочистого відкриття змагань Міністр Молоді і спорту України Ігор Жданов.

 

Привітали присутніх і почесні гості, серед яких і представники Європейської федерації легкої атлетики.

 

— Україна має видатних атлетів, має надзвичайну історію спорту – легка атлетика в Україні сьогодні на відмінному рівні. Користуючись нагородою хочу привітати федерацію легкої атлетики України з перемогою вашої команди на Європейських Іграх, які проходили в новому форматі «Динамічна легка атлетика». І я вітаю вас  з тим, що сьогодні командний чемпіонат Європи з багатоборства стартує в луцьку. У вас не лише видатна історія,  а й велике майбутнє адже є люди, які люблять легку атлетику і докладають зусиль, щоб цей вид спорту був номер один! — сказав перший віце-президент Європейської легкої атлетики (ЕА), делегат ЕА Добромір КАРАМАРІНОВ.

 

Під оплески численних глядачів кращі багатоборці Європи пройшлися урочистим парадом центральної площею Луцька. Відзначимо, що прапороносцем збірної України був досвідчений запорізький легкоатлет Олексій Касьянов.

 

Саме Луцьку випала честь  проводити перші в України змагання європейського рівня і це не випадково. Ми, легкоатлети України,  вдячні що у важкі часи, коли серйозна навала російської армади відібрала в нас Крим , відібрала частину Донецької і Луганської області, і позбавила нас тих тренувальних і спортивних баз, на яких проводилися основні змагання – ми стояли перед  фактом, що нам взагалі нема де проводити чемпіонат України. І відбулося диво – коштом Ігоря Палиці було відновлено стадіон «Авангард», і ми змогли проводити тут змагання, проводити збори. І сьогодні ми починаємо це справжнє спортивне свято!президент ФЛАУ, співголова організаційного комітету Луцька-2019 Ігор ГОЦУЛ.

 

 

Ми надзвичайно горді тим, і дуже пишаємося, що саме наше місто приймає перший в Україні за рівнем, за престижністю, за складом команд змагання з легкої атлетики. Ці змагання не лише  видатна спортивна подія , а й видатна подія для нашого міста. Ми сподіваємось, що цей чемпіонат буде першим в ланцюжку таких змагань міжнародного рівня, які будуть прославляти наше місто, будуть підвищувати його престиж і розповідати про наше місто, як про місто в якому люблять спорт, шанують спорт, розвивають спорт, — відзначив на урочистій церемонії відкриття змагань  радник міського голови Луцька, голова виконавчої дирекції організаційного комітету Луцька-2019 Ігор ПОЛІЩУК.

 

Змагання командного чемпіонату Європи з легкоатлетичного багатоборства пройдуть на стадіоні «Авангард» 6 та 7 липня, починаючи з 10 години ранку.

 

Олена Назаренко, спеціально для Федерації легкої атлетики Запорізької області з Луцька

  Більше ФОТО — на нашій сторінці у Facebook