У Запоріжжі обласна влада вшанувала призерів Всесвітніх ігор з єдиноборств «Combat Games» та чемпіонів України з футболу

 

У Запорізькій обласній державній адміністрації відбулася зустріч з молодими спортсменами, яким на початку цього літа вдалося прославити Запорізький краї в Україні та за її межами.

 

Начальник Запорізького обласного управління молоді та спорту Наталія Власова привітала команду СДЮШОР «Металург» з перемогою у фінальному турнірі першої ліги ДЮФЛУ, вікової категорії U-17. Команда під керівництвом тренера-викладача Олега Вєтрова та тренера-викладача Владислава Міщука зуміла стати кращою серед 91 команди України! Такого успіху у запорізькому футболі не було вже 15 років.

 

-Дуже пишаємось вашими успіхами. І віримо що вам вдасться перейти з дитячого, юнацького футболу в дорослий футбол і там демонструвати чудовий результат, виступати за кращі клуби і прославляти нашу країну і Запорізьку футбольну школу!  — зазначила Начальник управління молоді та спорту ЗОДА Наталія Власова.

 

Також героями зустрічі з посадовцями і журналістами стали призери Всесвітніх ігор з єдиноборств серед школярів «Combat Games» Олександр Торопов (тхеквондо) та Єгор Куліш (боротьба греко-римська). Хлопці зробили свій внесок у команду перемогу збірної України, яка тріумфально посіла перше місце, здобувши 52 медалі (12 золотих, 20 срібних, 20 бронзових).

 

Учень Запорізької гімназії № 31,  Олександр Торопов, вихованець ЗОКДЮСШ  «Олімпієць Запоріжжя», тренера Дженіша Караєва, став бронзовим призером всесвітніх ігор у змаганнях з тхеквондо, у ваговій категорії до 48 кг.

 

— Складно було відібратися на національному рівні, я провів чотири поєдинки і лише перший виграв достроково, а всі решту на останніх секундах. Було не просто і дуже нервово. А до Будапешту я їхав у гарному настрої, вся збірна була переможно налаштована. Торік на Всесвітній Гімназіаді наша команда стала першою, і цього разу ми хотіли показати такий же результат,  і у нас це вийшло! – поділився враженнями бронзовий призер Всесвітніх ігор з єдиноборств «Combat Games» Олександр Торопов.

 

А учень Запорізького загальноосвітнього багатопрофільного навчально-виховного комплексу №106, борець греко-римського стилю Єгор Куліш, виборов медаль бронзового ґатунку ваговій категорії 44 кг.

— Найскладніше було відібратися на національному етапі – дуже був складний триетапний відбір. І я дуже пишаюся, що Єгору це вдалося, у вирішальному поєдинку він виграв у суперника з Київщини, якому до цього весь час програвав. Я навіть не очікував сам! А в Будапешті ми виконали все що планували. Лише на останній секунді півфінального поєдинку Єгор в один бал поступився американцю, але це перші його міжнародні змагання, тож працюватимемо далі, — розповів тренер ДЮСШ№6, наставник Єгора Куліша, Сергій Гаврилюк.

 

Привітав спортсменів і тренерів із вдалим виступом і начальник Запорізького обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ, Андрій Муштай. Він розповів, на скільки важливою є поява змагань саме для спортсменів, які займаються у загальноосвітніх навчальних закладах, а не спеціалізованих спортивних школах. Адже конкурувати с професіоналами таким школярам складно, а такі турніри відкривають нові можливості для юних спортсменів.

 

-Приємно, що запорізьки спортсмени стали частиною цієї великої події для України, і допомогли виграти перше командне місце нашій країні з понад 20 команд! Зазначу, що з приходом на посаду заступника Міністра освіти і науки Романа Греби дуже змінився статус учнівського спорту. Його було обрано головою комітету Учнівського спорту України, було створено обласні осередки — у нас такий очолила Юлія Савченко. І вже дуже великий обсяг роботи було здійснено. Наша команда тріумфально виграла «Combat Games». А напередодні на Всесвітній Гімназіаді збірна України теж посіла перше місце. І ми бачимо, що не довго довелося чекати цих перемог, з того моменту  як держава зрозуміла необхідність підтримки учнівського спорту, та почала виділяти кошти – одразу ми побачили результат. Дякую Роману Гребі за чудову підготовку до цих змагань, виділення коштів, діти отримали чудову екіпіровку, відбір було проведено на високому рівні. Також хочу подякувати  Запорізькій обласній державній адміністрації, управлінню молоді і спорту, завдяки яким вдалося залучити кошти на учнівський спорт у Запорізькій області, ці кошти допомогли нам у проведенні підготовки, відрядженні на змагання, і маємо результат! – зазначив начальник Запорізького обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ, Андрій Муштай.

 

Також Андрій Муштай передав спортсменам вітання та грошові премії від голови Запорізької обласної федерації учнівського спорту Юлії Савченко, і спортивного борцівського клубу «Січ».

Крім того молоді спортсмени та їх наставники отримали  грамоти Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН.