Запорізькі каратисти привезли медалі з Німеччини

 

З Німеччині з медалями. Для вихованців клубу «Конкорія» тріумфально завершився сьомий міжнародний турнір «Rawaza Cup», де каратисти зуміли ввійти до трійки призерів у своїх вікових категоріях.

 

Це у нас з вересня другий виїзд за кордон. Ми тримаємо таку лінію роботи, що нам щомісяця потрібно бути присутнім на території Європи, для того, щоб в травні місяці мати можливість відібратися в національну збірну і потрапити на Юнацькі Олімпійські Ігри. Цього разу від нашої команди, Запорізької області, їздило три спортсмени,   розповідає керівник клубу «Concordia» Анатолій Михайленко.

 

Масштабна кількість учасників, а це близько півтори тисячі каратистів з тридцяти країн світу, змагалися за розділом куміте. Серед спортсменів – призери і переможці чемпіонатів Європи та світу серед молоді. Від України на цих змаганнях виступали представники Запорізького краю.

 

-Турнір проходив на найвищому рівні. Було 11 татамі. Організація турніра дуже хороша. Категорії були дуже сильними, поєдинки — видовищні, було цікаво спостерігати. Були сильні спортсмени. Я бився з двома хлопцями з Німеччини і з суперником з Чехії, який виявився сильнішим за мене , — ділиться враженнями срібний призер  «Rawaza Cup» Савелій Лобанов.

 

-Своїм виступом задоволений, , результат міг бать звичайно кращим, міг здобути два золота. А так у категорії до 21 року посів третє  3 місце, а у віці  18+ — став першим. Дуже важливо зараз не сидіти на місці, весь час їздить на змагання, отримувати новий досвід. Так проходить підготовка до більш серйозних  турнірів, — каже переможець та призер «Rawaza Cup» Данило Білий.

 

Еліна Сєлємєнєва завоювала золоту нагороду у категорії 14-15 років. Однак, в більш дорослій, зупинилася на другому місці. І не за вини дівчини. Справа в тому, що каратистка майже розривалася між двома татамі. Та організатори не дочекавшись спортсменки на фінальний бій, дискваліфікували Еліну.

 

Мені було дуже важко через те, що проходили дві категорії одночасно, на двох різних татамі. Я проводила бій і бігла на інше татамі. Але, сумнівів не було. Я була впевнена, що візьму призове місце , — розповідає переможниця та призерка  «Rawaza Cup» Еліна Сєлємєнєва.

 

Найближчим стартом для спортсменів стане міжнародний турнір «Kiev Open». А слідом за цим турніром розпочнеться етап молодіжної прем’єр-ліги, у Болгарії. Там будуть відбирати кращих каратистів, які будуть змагатися на молодіжній Олімпіаді.

 

Анна Солошенко