Запорізька стрибунка у висоту Вероніка Крамаренко здобула срібло чемпіонату України, виконавши норматив КМС

 

У Кропивницькому добіг завершення другий змагальний день чемпіонату України з легкої атлетики серед юнаків 2002 року народження і молодше. За його підсумками перша медаль є в активі команди Федерації легкої атлетики Запорізької області! У фіналі змагань зі стрибків у висоту вихованка ДЮСШ «Спартак» Вероніка Крамаренко встановила особистий рекорд — 1 м 76 см та посіла друге місце! Крім того цей результат дозволив підопічній Миколи Кардача виконати норматив Кандидата у майстри спорту України та пройти відбір у національну збірну України, для участь у Чемпіонаті Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій з легкої атлетики серед юнаків, що відбудеться в Стамбулі ! Відзначимо, що результат переможниці чемпіонату України – дончанки Дар’ї Озерянової, такий же як у Вероніки – 1 м 76 см.

У фіналі бігу на 400 м сьоме місце посіла запоріжанка Анна Глигало (1:00.13).

Також на сьомому місці завершила чемпіонат України багатоборка Анна Бобровник. У стрибках в довжину дівчина підкорила 4 м 61 см. А також покахала особисті рекорди у в секторі метання списа – 31 м 43 см, та бігу на 800 м — 3:00.48. За підсумками семи  видів вихованка ДЮСШ «Спартак» набрала 3561 очок.

В секторі потрійного стрибка успішно виступила Олесі Бордюг – з новим особистим рекордом 11.27 см, вихованка Любові Апанович пройшла до фіналу чемпіонату України.

Двом представницям Запорізької команди вдалося потрапити до півфіналу а дистанції 200 м. Вигравши свій кваліфікаційний забіг з особистим рекордом 25.97 сек, пройшла у наступний раунд Вероніка Бизова. А також Єлизавета Новицька, яка також була кращою у своєму забігу з результатом 26.46 сек. Нажаль до фіналу дівчата не пройшли.

Не пройшли до півфіналу на дистанції 200 м, але показали кращі особисті результати Світлана Лисенко (28.43) та Мілена Раматова (27.37).

Крім того сьогодні на дистанції 800 м особисті рекорди оновили Єлизавета Кулабухова (2:25.60) та Тетяна Цветкова (2:26.26).

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області