Вихованець запорізької школи футболу, та студент місцевого ВИШу – стали чемпіонами світу у складі збірної України U20

Андрій Лунін

 

Днями збірна України з футболу сенсаційно виграла чемпіонат світу з футболу серед юнаків до 20 років.  У фіналі гравці юнацької збірної України з рахунком 3:1 здобули вольову перемогу над однолітками з Республіки Корея. Відкрили рахунок у цій грі суперники – вже на п’ятій хвилині з пенальті відзначився Лі Каньін. Далі два м’ячі у складі українців на полі стадіону міста Лодзь забив форвард київського «Динамо» Владислав Супряга (34-та і 53-я хвилини). А за хвилину до закінчення основного часу гри відзначився динамівський хавбек Георгій Цітаїшвілї.

 

Загалом на шляху до тріумфу у фіналі світової першості підопічні Олександра Петракова здобули п’ять перемог і одну зустріч звели унічию. На груповому етапі наша команда здолала США (2:1) та Катар (1:0) і зіграла 1:1 з Нігерією. В 1/8 фіналу «синьо-жовті» розгромили Панаму (4:1), а далі перемагали з рахунком 1:0: в 1/4 фіналу — Колумбію, у півфіналі — Італію.

Приємно відзначити, що до історичного успіху українського футболу доклали зусиль і спортсмени, які мають відношення до Запоріжжя. У складі національної збірної виступав вихованець ДЮСШ ФК «Металург-Запоріжжя» Олександр Сафронов. А блискучий голкіпер збірної Андрій Лунін, якого було визнано кращим воротарем юнацького чемпіонату світу,  навчається у Національному Університеті «Запорізька політехніка». Цікавою інформацією, а також фото юного Олександра Сафронова, поділився у соцмережах відомий запорізький краєзнавець та знавець історії місцевого футболу Роман Акбаш.

2014 рік – центральний захисник ДЮСШ «Металург» Олександр Сафронов отримує приз кращого захисника чемпіонату України U-15. ФОТО – Роман Акбаш