Українські волейболісти були сильнішими за збірну «Фінляндії» у черовому турі «Золотої ліги»

Напередодні цього матчу наша національна команда отримала можливість для продуктивної ротації. По-перше, відновився після травми та вийшов у стартовому складі Дмитро Вієцький. По-друге, оперативно прибув до штабу збірної досвідчений зв’язуючий Роман Хандролін, якого головний тренер Угіс Крастіньш одразу ж кинув у бій. Що з цього вийшло – читайте нижче…

 

Група С

УКРАЇНА – ФІНЛЯНДІЯ – 3:0

(25:16, 25:20, 25:23)

Україна: Дрозд (набрав 7 очок), Хандролін (1), Плотницький (8), Семенюк (6), Вієцький (14), Єрещенко (19); Фомін (л), Шевченко (2). Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

Фінляндія: Ронкайнен (6), Поркка (6), Йокела (7), Суйхконен (1), Сінкконен (7), Хаапакоскі; Кермінен (л), Кайсласало (6), Мякінен (7), Іванов (1). Тренер – Джоель БЕНКС.

Тривалість матчу: 75 хв. (22+25+28).

Судді: Янік (Польща), Паєвський (Україна).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Єрещенко — Сінкконен.

10 червня. Запоріжжя. ПС «Юність». 800 глядачів.

 

Розуміючи величезну важливість переможного результату, українські волейболісти розпочали поєдинок максимально мобільно й агресивно. Роман Хандролін швидко розібрався, чого саме від нього вимагається, й почав справно постачати класними передачами Яна Єрещенка та Дмитра Вієцького. І ті не менш справно (особливо Єрещенко, котрий загалом видав 76% результативності!) відправляли їх за бажаним маршрутом. Не відставав і Олег Плотницький. А ще – наші хлопці, нарешті, поставилися до виконання подач значно відповідальніше. Лише 10 помилок в підсумку, в порівнянні з масовою вакханалією неточності у Чехії та Білорусі – то справжній подвиг!

За рахунку 2:7 Джоель Бенкс узяв тайм-аут, але збити завидний кураж українців йому не вдалося. Підопічні Угіса Крастіньша продовжили тотальне домінування, яке, в цілому, тривало аж до середини третьої партії. Саме тоді, за рахунку 11:7, невдало приземлився після блоку Плотницький, який був змушений залишити майданчик. І хоча Олег Шевченко, котрий вийшов на заміну, швидко відзначився двома влучними «пострілами» — 13:8, відчувалося, що в колективному ігровому механізмі збірної України щось розладилося. Певно, відчули це і фіни, які раптово почали хапатися за свій шанс з неймовірною самовіддачею. І таки ледь не вхопилися. Скориставшись серією помилок у діях наших хлопців, вони вийшли вперед – 19:18. Далі було 22:22. Але кінцівку партії українці відіграли відмінно і все ж досягли важливої перемоги.

 

В іншому матчі нашої групи Чехія вдома завдала поразки Білорусі – 3:1 (25:21, 25:18, 19:25, 25:23). І тим самим дуже допомогла Україні відновити шанси на фінішне перше місце. Так, поки що підопічні Угіса Крастіньша, маючи в доробку дві перемоги, продовжують залишатися у групі третіми, адже Чехія та Білорусь мають по три перемоги. Проте саме з ними, відповідно 12 та 15 червня, наша національна команда зустрічатиметься у Запоріжжі. Тобто, тепер усе в руках самих українських волейболістів…

 

Прес-служба ФВУ